Novinkov.cz

Novinkov.cz

kalendář jmen
Publikováno 5.2.2016

Víte ve kterém stádiu zralosti se banán stává nejvíce zdravým a chutným?


vyw

Málokdo ví, že nutriční vlastnosti banánu se mění především v závislosti na tom, jak rostou. Takže když banán zraje, tak se stává stále více a více chutnějším.

A jak je to možné? Enzymy, které banán obsahuje se totiž začnou rozkládat na cukr a banán je tak sladší a sladší. Pro většinu z nás se tedy banán stává jedlým až poté co dozraje, ale… Výzkumníci v Japonsku zjistili zajímavý fakt. Když banán zraje, tak oproti čerstvému produkuje daleko více antioxidantů.

 
Nejlepší je jíst banán co nejvíce dozrálý. Čím tmavší má skvrny, tím více i dokáže zabíjet rakovinné buňky. Zralé banány jsou oproti čerstvým také až 8x silnější při posilování imunity.