Zdálo se Vám o mrtvém člověku? Tohle nesmíte přehlížet, tohle to totiž znamená

Zdálo se Vám o mrtvém člověku? Tohle nesmíte přehlížet, tohle to totiž znamená

Publikováno 2. 1. 2023

Některé sny v nás vyvolávají silné emoce. Zvláště pokud jde o zesnulého příbuzného. Co to všechno znamená?

Snění o mrtvých

Někdy sníme o někom, kdo je navždy pryč. Matka, otec, babička, sestra, kamarád – ať to byl kdokoli, hráli důležitou roli v našich životech a byli nám blízcí. Po smrti tohoto člověka je sen jedinou možnou formou „setkání“ – někdy můžeme milovaného znovu vidět, mluvit s ním, dotýkat se ho. Máme pocit, jako by byl opět po našem boku. Takový sen může být tak příjemný, že se nám nechce vstávat. Stává se ale také, že se promění v noční můru a zesnulý se objeví za velmi nepříjemných okolností. Nejednou se také stane, že ve svých snech hrajeme roli mrtvého. Jak interpretovat takové sny?

Díky snům můžeme vidět, čemu naše vědomí ve skutečnosti čelí. Někdy jsou to záležitosti a myšlenky, na které se denně nezaměřujeme, alespoň na povrchu.

Snít o zesnulém člověku je běžný jev. Stojí za to pozorněji sledovat, co se ve snu stalo.

Snít o zesnulém rodiči:

Pokud sníte o zesnulém rodiči, pravděpodobně potřebujete pomoc a podporu v obtížné situaci. Nevíte, na koho se obrátit se svým problémem. Snění o zesnulé matce může být interpretováno jako touha a potřeba emocionální podpory. Otec je naopak symbolem podpory v těžkých situacích. Snít o zesnulém rodiči může samozřejmě také jednoduše pocházet z touhy.

Sen o zesnulém dítěti:

Mrtvé dítě zjevující se ve snu je výrazem touhy po fragmentu dětské duše. Když sníte o mrtvém dítěti, je to pravděpodobně výraz touhy po bezstarostných, hravých a radostných časech. Možná máte příliš velkou zodpovědnost.

Sen o tom, že jsme mrtví:

Takový sen je nepochybně depresivní a může vás vyděsit. Opravdu se nemusíme bát. Ve snech často převládá opačný princip. Smrt znamená nový život, začátek změn. Takový sen předznamenává konec problémů a předpovídá znovuzrození.