Ani si neuvědomujete, jak silná je tato pochutina. Snižuje riziko Alzheimera až o 50 procent
Vlašské ořechy mají neskutečnou sílu snižovat riziko a zmírňovat příznaky demence a Alzheimerovy choroby.
Výzkumy dokázaly, že tento ořech je velmi silným přírodním lékem. Vlašské ořechy obsahují řadu specifických živin, které hrají klíčovou roli při posilování zdraví mozku.
Jsou bohaté na fytochemikálie a minerály – včetně polyfenolů a mastných kyselin – které snižují zánět a oxidační stres v těle, řekla Sian Porter, výzkumná konzultantka.
Vlašské ořechy mohou dokonce snížit agregaci bílkovin v mozku, která je spojena s Alzheimerovou chorobou. „Pravidelné mlsání vlašských ořechů může být prospěšné i při ochraně před kardiovaskulárními onemocněními a vysokým krevním tlakem,“ dodává.
„Existuje stále více důkazů, které ukazují propojení mezi střevem a mozkem a jak může výběr potravin ovlivnit kognitivní funkce, náladu a související stavy a nemoci, jako je demence a deprese,“ řekl Porter.
„Existuje pozitivní vztah mezi ořechy, zejména konzumací vlašských ořechů, a kognitivním zdravím“ Vitamíny a minerály nacházející se ve vlašských ořechách snižují zánětlivé procesy a chrání nervovou membránu.
Také středomořská strava má „kromě vlašských ořechů“ pozitivní účinky i na zdraví mozku, aby udržela zdraví mozku a zároveň omezila riziko kognitivního poklesu.
Lidé, kteří ji dodržují, mohou podle vědců snížit riziko Alzheimerovy choroby až o 53 procent.





