Babiččin recept číslo jedna: Nepečený piškotový dort a vanilkový krém. Rozpadá se na jazyku

Publikováno 4. 3. 2024


Ingredience na čerstvý nepečený koláč:

1 velký balíček sušenek, 500 ml šlehačky, 1 vanilkový pudink, 1 malá želatina v prášku, jakékoliv ovoce

Základem dortu je nejen korpus, ale hlavně pudink.

Nejprve připravte krém na tento dort. Mezitím, až se bude hotový krém, vrhněte se na přípravu šlehačky. Zde ji musíte vyšlehat ručním mixérem do pevné hmoty, která se v míse nepohne. Připravenou želatinu také rozpustíme ve vroucí vodě.

Pie ala torta

Na základ dortu si připravíme směs.


Pro přípravu dortové směsi jednoduše smíchejte všechny připravené ingredience – pudink, šlehačku a želatinu. Získáte hustou, rovnoměrnou směs, která bude sloužit jako stavební kámen vašeho dortu. Nyní budete potřebovat dortovou formu a jakékoli ovoce, které máte po ruce.

Gyümölcs keverékFoto: Pexels

Připravené ingredience navrstvěte do výsledného dortu.

Na dno připravené dortové formy vložíte piškoty a ovoce, na vzhled dortu nejsou kladeny žádné požadavky, můžete popustit uzdu své fantazii a projevit svou kreativitu. Vrstva ovoce a piškotů se překryje vrstvou krému, následuje další vrstva piškotů a ovoce. V tomto postupu pokračujte, dokud není forma zcela plná nebo dokud nedojde ovoce nebo krém. Dort nechte ztuhnout v lednici, ideálně přes noc.


Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.