Borůvkový piškot s bílou polevou: Skvělý a jednoduchý dort, který nikdy nezklame
Publikováno 25. 3. 2024
Autor:
Na polevu:
15 dkg bílé čokolády 2 sáčky vanilkového cukru 2 lžičky másla

Příprava:
Vyšlehejte bílky, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku, prášek do pečiva a zevnitř vyškrábeme vanilkový lusk, poté mícháme dotuha.
Omyté bobule scedíme a vmícháme do těsta, vymažeme dvě formy na zadní stranu hery a nalijeme do nich těsto.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 40 minut.
Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, přidáme vanilkový cukr a máslo a rozetřeme na sušenky. Nechte vychladnout a až čokoláda ztuhne, můžete ji nakrájet. Dobrou chuť!
Pokud se vám tento recept líbil, sdílejte jej se svými přáteli!





