Chrání mozek před toxiny a snižuje riziko Alzheimerovy choroby. Jezte jeden každý den
1. Jablko je plné vitamínů a vlákniny, které mohou snížit riziko Alzheimerovy choroby
Dr. Vincent Candrawinata získal doktorát v pouhých 25 letech. Díky tomu se stal nejmladším doktorandem ve svém oboru. Mladý vědec se ve své práci zaměřil na roli, kterou mohou hrát jablka v boji proti zánětům.
Řešení, které navrhl ohledně technologie extrakce antioxidantů, způsobilo revoluci ve vědě. Dnes doporučuje každému sníst jedno jablko denně.
Výzkumník potravin poukazuje na četné výhody pravidelné konzumace tohoto ovoce, zejména pro zdraví mozku. Odborník upozorňuje, že konzumace většího množství jablek může zlepšit paměť a snížit riziko Alzheimerovy choroby.
Doktor Candrawinata vypočítává, že jablka jsou bohatá na flavonoidy, které chrání mozek před škodlivými účinky různých látek a jako silný antioxidant zmírňují příznaky deprese a úzkosti.
Flavonoidy najdeme také v hruškách, kapustě, špenátu a dokonce i čokoládě. Odborník upozorňuje, že výzkumy ukazují, že vyšší příjem flavonoidů a flavonolů může snížit riziko demence.
Kromě toho jsou jablka bohatá na vitamíny a minerály. Odborník připomíná, že jablka jsou dobrým zdrojem pektinu, tedy rozpustné vlákniny. Mnoho studií spojuje konzumaci více vlákniny s nižším rizikem onemocnění, jako je rakovina tlustého střeva a deprese.
2. Chrání nervový systém před toxickými látkami
Vyšší konzumace jablek může podle odborníka chránit mozkové buňky před neurotoxicitou, při níž je nervový systém vystaven toxickým látkám, což vede k narušení správného fungování nervového systému.
Neurotoxicita může být důsledkem expozice látkám používaným při léčbě onkologických onemocnění, např. radioterapie, chemoterapie nebo farmakoterapie.
Může být také důsledkem expozice těžkým kovům (jako je rtuť) nebo některým potravinářským přísadám, jako jsou pesticidy.
Přestože na Alzheimerovu chorobu neexistuje žádný lék a vědci mají před sebou ještě dlouhou cestu, aby odhalili všechny příčiny této nemoci, existují vědecké důkazy, že riziko onemocnění lze snížit.
Lékař Vincent Candrawinata dbá na zdravý životní styl. Vyvážená strava a fyzická aktivita jsou skvělými způsoby, jak snížit riziko onemocnění.
Jsou pro vás tyto informace užitečné? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!





