Co nám o kuřecím mase v supermarketu neřeknou? Tohle jsou detaily, které byly zjištěny již…
NENÍ tam uvedeno „BEZ ANTIBIOTIK“
Paul Roberts ve své knize vzpomíná, že koncem 40. let minulého století rybáři na americké řece Hudson pozorovali zvláštní jev: pstruzi, které ulovili, byli každým rokem větší. Nebyl problém, proč by taky rybář nechtěl mít co největší úlovek?
Problém byl v tom, že po proudu se objevila farmaceutická společnost Lederle Laboratories, což vedlo některé rybáře k otázce, zda je tento jev přirozený. Thomas Juke, biolog zmíněné společnosti, se rozhodl problém prostudovat blíže. Věděl, že Lederle ukládá své obrovské hromady odpadků poblíž řeky.
Věděl také, že mezi nimi byla zbývající fermentační směs, kterou Lederle použil k přípravě svého nového antibiotika na bázi tetracyklinu. Jukes předpokládal, že směs vyteče, ryby ji sežerou a něco v obsahu způsobí jejich růst.
Po dlouhých laboratorních testech Thomas Juke a jeho kolega Robert Stockstad objevili něco revolučního: ryby nekonzumovaly vitamín B12 přítomný ve sloučenině, ale samotný tetracyklin. Tetracyklin smíchaný s kukuřičnou moukou, jantarově zbarvené antibiotikum, přidávaný do krmiva pro kuřata, dokonce i v malých dávkách, zvýšil rychlost růstu kuřat o 25 %, což bylo dříve nedosažitelné procento.
Thomas Juke předpokládal, že tetracyklin léčí střevní infekce běžné u zvířat chovaných uvnitř a tělo nyní využívá kalorie, které by přirozeně využíval imunitní systém kuřete k růstu kostí a svalů.
Jiní vědci rychle potvrdili, že podávání tetracyklinu v nízkých subterapeutických dávkách stimuluje růst krůt, telat a prasat až o 50 %. Následné studie ukázaly, že antibiotika zvýšila množství mléka produkovaného kravami a zvýšila počet narozených prasnic za rok. „Nový růstový faktor“ byl skutečnou revolucí v této oblasti a je široce používán dodnes.
Co myslíš? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!





