Domácí majonéza, kterou si zamilujete. Potřebujete jen 3 ingredience a v obchodě si ji víc nekoupíte

Publikováno 14. 3. 2024

Domácí výroba majonézy, kterou lze snadno nahradit kupovanou v obchodě, nezabere mnoho času a nepotřebujete k ní více než 3 základní suroviny, které najdete doma. Za pár minut si tak připravíte lahodnou ingredienci, kterou můžete doma použít do různých salátů nebo pomazánek. Nemusíte utrácet peníze v obchodě.

Ingredience pro výrobu domácí majonézy:

1 středně velké vejce, 1 lžíce citronové šťávy sůl, lžička cukru, 250 mililitrů rostlinného oleje

Omáčka je hotová doslova za minutu

Ideálním řešením a pomocníkem pro výrobu domácí majonézy je tyčový mixér s vysokým výkonem. Jednoduše do ní vyklepněte vejce, přidejte rostlinný olej, sůl a cukr. Mixujte mixérem 3 minuty, dokud nezískáte homogenní a hustou směs. Pokud chcete majonézu obzvláštnit, můžete přidat lžičku hořčice.

Z majonézy můžete snadno připravit i jiné omáčky.

Pokud máte rádi tatarskou omáčku, přidejte do základní směsi nadrobno nakrájenou kyselou okurku a trochu česneku. Není to jediná omáčka, kterou lze touto jednoduchou metodou připravit. Pro hladší majonézu postupně přidejte vejce, 2 lžíce vody, 400 ml rostlinného oleje, 1 lžíci hořčice a šťávu z poloviny citronu. Směs opět 3 minuty míchejte a získáte majonézu neobvyklé chuti.

MajonézaFoto: Pexels


Můžete také použít méně obvyklou kombinaci

Originální majonézu můžete připravit i ze zcela neobvyklých surovin, protože můžete vynechat vejce. Do vysokého hrnce nalijte 150 ml mléka a 150 ml rostlinného oleje. Směs šlehejte, dokud nevznikne husté máslo. Přidejte sůl, lžičku hořčice a 2 lžíce citronové šťávy. Směs znovu šlehejte, dokud nedosáhne požadované konzistence.