Dříve takové možnosti nebyly, co se jídla týče. Vzpomínky na to, co jsme jedli jako mladí
Žádná nutriční fakta, přesné svačiny nebo organické pochoutky. Nemusíš jíst to, co nechceš Hlad ho naučil, že nemá cenu s jídlem otálet. Rodiče pracují a své děti ani nevychovávají, protože není čas. Děti navíc tráví čas u prarodičů, což je pro ně po odchodu do důchodu vzpruha, a svým dětem tak pomáhají. Ale bez velkých řečí o výchově je důležité držet děti venku co nejvíce.
Dnes děti moc nejí, místo toho potřebují určité pochutiny. V minulosti však nikdo nehladověl, protože všichni přátelé měli v lednici nebo spíži jídlo, jako mléko, chléb nebo brambory, ze kterých si mohli vyrobit smažené nebo pečené pochoutky. V zimě jsou zaručeným osvěžením různé domácí džemy (podle ročního ovoce).
Slepičí vývar
Prvním chodem je vždy polévka, která se náhodou podává v poledne. Je to především kuřecí vývar, který je považován za naprostý základ pro dobré zdraví a základní živiny. Druhým jídlem jsou většinou různé brambory, někdy s vepřovým masem, někdy s klobásou. Kuře je neobvyklé, klobása nebo klobása podle toho, co mají v obchodě. mleté maso? Rodiče si mnohokrát připraví mlýnek na maso, aby se sami namleli, a pak dělají domácí karbanátky.
Co ještě jíst? Bezesporu vejce na různé způsoby, vařená, smažená jako volské oko nebo míchaná. Zatímco dnešní děti si život bez baget nebo toustů nedokážou představit, dříve se svačiny s pomazánkou na bázi chleba srolovaly jen zřídka. Banány nebo sušenky jako dnes? Jsou jen vzácnější, jako jiné bonbony, které si vozíte na služební cesty, ne dárky. Jaké vzpomínky na jídlo máte z dětství? Jaké jídlo je nejoblíbenější?





