Hroznové víno zalijte kondenzovaným mlékem. Dezert za 42 Kč, který bude hitem 2023 každého stolu
Potřebné přísady
- Balení hroznového vína bez pecek
- 240 ml tej
- 2 balíčky ananasového želé
- 1 litr kondenzovaného mléka
Pokud nechcete, aby výsledek byl příliš sladký, můžete použít kondenzované mléko se zakysanou smetanou. Případně můžete kondenzované mléko smíchat se smetanou dle libosti.
Proces přípravy
Nejprve si na pánvi zahřejte mléko, nechte ho být horké, ale ne vroucí. Poté hrnec stáhněte z ohně a vlijte do něj 2 balíčky želé. Mixérem mícháme asi 2 minuty . Do hmoty přidejte kondenzované mléko nebo zakysanou smetanu nebo jejich kombinaci a dobře promíchejte.
Na dno formiček nalijte hroznové víno s tím, že můžete použít velkou formu a malé misky. Množství závisí na tom, jak moc to tam chcete . Na to pak navrstvěte mléčně-želatinovou směs. Opět záleží na vás, kolik do toho vložíte. Poté už stačí vše dát alespoň na 2 hodiny do lednice zamrazit.
Pokud máte více času a chcete si s dezertem pohrát, můžete ještě rozpustit čokoládu a přelít. V případě potřeby použijte navrch drcené sušenky. Nebo můžete upéct světlý korpus, namazat vanilkovým krémem, navrstvit hroznové víno, přidat želatinu a mléčnou směs a vše zalít čokoládou . Vše záleží na tom, kolik času máte na přípravu. Čím více času, tím více možností pro experimenty. Vedle hroznů klidně přidejte jakékoli ovoce, které máte rádi. Záleží na osobních preferencích.
Díky tomu je snadné udělat dezert, když nemáte čas. A s minimem ingrediencí je budete mít vždy doma. Kromě hroznového vína můžete místo něj použít i jahody, borůvky nebo třeba mražené ovoce. Kdo tento dezert ochutná, bude jistě mile překvapen, jak dobře chutná.