Jak udělat vysoký piškot bez oddělování vajec a prášku do pečiva? Řekneme vám, jak na to!

Jak udělat vysoký piškot bez oddělování vajec a prášku do pečiva? Řekneme vám, jak na to!

Publikováno 9. 6. 2022
Autor:

Vynikající recept na nadýchaný a měkkoučký korpus, který dotáhne vaše dorty a domácí dezerty do dokonalosti. Bez prášku do pečiva a oddělování vajec – 3 přísady jsou vše, co potřebujete!

Pro kruhový korpus s průměrem 18 cm:

244 g vajec (4 velké kusy);

144 g hladké prosáté mouky

144 g kr. cukru

Postup:

1. Vejce a cukr vložte do hluboké misky. Zpočátku je jednoduše trochu promíchejte s metličkami vypnutého mixéru, aby nedošlo k rozprášení cukru na celou pracovní plochu, a pak vyšlehejte jako obvykle. Je důležité vědět, že pěna z vajec a cukru není připravena, když výrazně zvětší svůj objem, ale když ztuhne – když stopy, které zanechá pěna odtékající z metel, zůstanou na povrchu zbývající pěny 9 až 10 sekund. Doba míchání závisí na výkonu mixéru a je přibližně 15 minut.

(Otevřete si pokračování článku níže)