Kdyby lidstvo znalo její léčivou sílu, nepěstovalo by nic jiného než tuto skvělou bylinu

Publikováno 21. 3. 2024
Autor:

Ve své knize Zdraví z Boží lékárny napsala, že od té doby, co objevila léčivou sílu kopřivy, pravidelně jí tuto rostlinu.

Kopřivy se objevují dvakrát ročně: na jaře a na podzim.

Můžete vypít 2-3 sklenice kopřivy denně: nejprve ráno, asi půl hodiny před snídaní a další 1-2 sklenice později během dne.

Terapeutka tvrdí, že pokud budete čaj popíjet po malých doušcích, léčebný účinek bude ještě výraznější.

„Po každém drinku se cítím nesrovnatelně lépe a pokaždé mám dojem, že mohu zvládnout třikrát více než obvykle,“ píše Maria Treben.

Kromě svého tonizujícího a energizujícího účinku může kopřiva pomoci také předcházet mnoha nemocem.


„Moje rodina a já jsme léta bez léků, cítíme se odolní a mladí,“ řekla Maria Treben.

U závažnějších onemocnění by léčba kopřivou měla pokračovat několik týdnů.

Kopřiva má příznivé účinky při těchto problémech:

onemocnění jater, žlučníku a sleziny; nádor sleziny; katarální onemocnění žaludku a dýchacích cest; žaludeční křeče; v případě žaludečního nebo střevního vředu; plicní onemocnění; onemocnění krve a leukémie;

Kopřivová kůra se doporučuje provádět dvakrát ročně, na jaře a na podzim. Pijte kopřivový čaj podle chuti po dobu 3 týdnů, 3 šálky denně. Pomáhá předcházet nachlazení, virovým a bakteriálním infekcím a je účinná i v boji proti alergiím (jako je alergická rýma, známá také jako senná rýma).

Kopřiva účinně čistí krev a pokožku. Pomáhá zbavit se ekzémů a bolestí hlavy. Zároveň předchází bolestem kloubů a revmatismu.

Díky vysokému obsahu železa v kopřivovém čaji zvyšuje hladinu hemoglobinu v krvi, takže může být účinná i v případě únavy, slabosti a vyčerpání.

Podle Marie Treben stačí kopřivy povařit asi 30 sekund, ale v žádném případě by se neměly vařit déle. Rostlina si tak zachovává své cenné účinné látky.

Sdílejte tento článek se svými přáteli na Facebooku!