Když chcete krájet sýr jako profesionální kuchař, musíte znát tento trik. Kromě toho vám ušetří čas a námahu

Publikováno 17. 3. 2024

Sýr je základní ingrediencí mnoha světových kuchyní a máme ho i u nás. Mnohým pokrmům dokáže dodat nejen jedinečnou chuť, ale také krémovitost, a proto je tak vyhledávanou ingrediencí. Oblíbený je nejen k snídani, ale také k obědu nebo večeři.

Složky bohaté na vitamíny a vápník

Sýr je velmi všestranná potravina, stejně jako se dá použít do chleba, těstovin, omáček nebo jako hlavní složka na talíři. Podle webových stránek Newly je to nutričně hodnotná základní potravina plná vitaminů A a D, ale také potravina velmi bohatá na esenciální vápník. Tyto složky jsou nezbytné pro imunitní systém, podporují silné kosti a správné fungování nervové soustavy.

Její příprava a správné zacházení s ní však nemusí být tak snadné, jak se na první pohled zdá. Mnoho lidí navíc ani neví, jak sýr správně připravit. Přitom existuje jednoduchý kuchyňský trik, díky kterému může i ten nejobyčejnější sýr chutnat jako nikdy předtím. Stačí nám k tomu obyčejná vidlička. Podrobné instruktážní video s postupem najdete pod článkem a je sdíleno na streamovací síti YouTube.

Kousek sýra a vidlička – kombinace, která zaručuje úspěch

Trik spočívá v tom, že vezmete kousek sýra a napíchnete ho na vidličku. Tím se vyřeší problém s krájením sýra, což je pro mnoho lidí problém. Pokud sýr nejprve propíchnete vidličkou, získáte dokonalé plátky, které nejsou ani příliš tenké, ani příliš tlusté.

Je to velmi jednoduchý trik, ale v konečném důsledku nám může usnadnit práci v kuchyni a celý proces přípravy jídla urychlit a zpříjemnit. Tato metoda zajistí, že jeden plátek sýra bude jako druhý, dokonale nakrájený a připravený k dalšímu zpracování.