Lahodné ovesné banánové palačinky: Zdravá a rychlá snídaně

Publikováno 9. 7. 2025
Autor:

Suroviny:

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 2 zralé banány
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • Špetka soli
  • Kokosový olej na smažení
foto: facebook.com

Postup přípravy:

  1. Ovesné vločky rozemelte na jemnou mouku pomocí mixéru.
  2. V míse rozmačkejte banány na hladkou kaši.
  3. Přidejte vejce a mléko, dobře promíchejte.
  4. Přisypte rozemleté ovesné vločky, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Vše důkladně promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
  5. Na pánvi rozehřejte malé množství kokosového oleje na střední teplotu.
  6. Nalijte na pánev menší porce těsta a tvarujte palačinky.
  7. Smažte z každé strany přibližně 2–3 minuty, dokud nejsou zlatavé.
  8. Hotové palačinky podávejte teplé, například s čerstvým ovocem, jogurtem, medem nebo javorovým sirupem podle chuti.

Nutriční hodnoty na porci:

  • Energetická hodnota: 323 kcal
  • Bílkoviny: 14,35 g
  • Sacharidy: 44,39 g
  • Tuky: 10,92 g
  • Vláknina: 6,26 g