Lahodné palačinky připravené neobyčejným způsobem. Ta nejlahodnější chuť bez mouky, které ani neuvěříte

Publikováno 16. 3. 2024

Oblíbený pokrm, kterým palačinky bezesporu jsou, lze připravit i v lehčí verzi, aby si na něm mohli pochutnat i lidé se zdravotními omezeními. Palačinky s vynecháním mouky jsou překvapivě chutné a výživné. Nemusíte se bát, nejsou o moc náročnější na přípravu než obvykle.

Ingredience potřebné k přípravě palačinek bez mouky:

6 vajec, 500 ml mléka, 5 lžic škrobu, 300 g tvarohu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 150 g zakysané smetany, cukr, sladká smetana.

Základní hladké těsto bez hrudek

Nejprve v hluboké míse rozšlehejte vejce a smíchejte je s cukrem. Do vzniklé směsi postupně přidávejte škrob tak, aby ve směsi nebyla jediná hrudka. Když je hmota hladká, přidáme mléko a slunečnicový olej. Těsto odstavte a na pánvi rozpusťte máslo, na kterém budete dělat palačinky.

Palačinky Foto: Pexels

Hotové palačinky odložte stranou

Na připravené pánvi z celé směsi postupně vytvořte palačinky. Po dokončení připravte náplň. K tomu smíchejte cukr s tvarohem a 1 vejcem. Směs důkladně promíchejte a rozetřete ji na všechny připravené palačinky. Poté je postupně srolujte a položte na plech. Povrch palačinky potřete zakysanou smetanou.


sós reggeli

Palačinky připravené jinak než obvykle

Vložte připravenou formu do trouby a pečte ji 10 minut při 180 stupních. Když jsou palačinky hotové, vyjměte je z trouby, nechte vychladnout a podávejte. Ideální na snídani, ale nejsou špatné ani na polední svačinu. Je to sice oblíbené jídlo našich dětí, ale rozhodně neurazí ani dospělého a můžete ho doplnit lahodnou kávou.