Lidový lék od mého dědečka! Pomáhá čistit cévy a snižuje cholesterol, jakoby nikdy nebyl

Publikováno 25. 3. 2024
Autor:

Potřebujeme:

2 dl sušených fíků, jablečný ocet

První ingrediencí, kterou potřebujeme, je jablečný ocet. Tento známý přírodní elixír by měl mít doma každý. Poskytuje nám mnoho zdravotních výhod: snižuje hladinu cholesterolu, odstraňuje tuk z cév a pomáhá při hubnutí.

Do sklenice nalijte 2 litry jablečného octa.

Další ingrediencí, kterou pro tento recept potřebujeme, jsou sušené fíky. Vezměte 3 sušené fíky a ze všech stran je dobře propíchněte párátkem. Sušené fíky pak dejte do sklenice s jablečným octem.

Připravíte si ho večer a necháte do rána a pak sníte.

Sušené fíky absorbují jablečný ocet. Ráno snězte 3 nakládané fíky. Nevyhazujte zbytky jablečného octa, ale další večer do stejného octa vložte 3 sušené fíky zpět.


Druhý den ráno sníte znovu 3 nakládané fíky a tak dále. 2 dl jablečného octa můžete používat 7 dní. Většina octa je absorbována fíky.

Po 7 dnech přidejte další 2 dl jablečného octa a pokračujte v kúře dalších 7 dní. Kúra tedy trvá celkem 14 dní a každé ráno se snědí 3 kyselé fíky.

Kdy jste si naposledy kontrolovali hladinu cholesterolu v krvi?

Dobrým a přirozeným způsobem, jak snížit hladinu cholesterolu, je použití jablečného octa. Proto i po této kúře můžete nadále používat jablečný ocet. Podle jedné studie stačí ke snížení hladiny cholesterolu bez negativních účinků pouze jedna polévková lžíce jablečného octa ve sklenici vody denně. Dalším chytrým způsobem, jak použít obyčejný jablečný ocet ve vaší stravě, je přidat ho do salátů.

Pokud chcete vyzkoušet jablečný ocet jako doplněk vaší každodenní stravy, je důležité, abyste to dělali s mírou. Nadměrná konzumace jablečného octa může způsobit zažívací potíže a poškození zubní skloviny. Ocet by neměli používat lidé trpící žaludečními vředy.

Jak fíky pomáhají snižovat hladinu cholesterolu?

Fíky se doporučují lidem trpícím vysokým cholesterolem. Toto ovoce je bohaté na vlákninu, což znamená, že obsahuje složky, které snižují vstřebávání cholesterolu v těle.

Rostlinné steroly ve fících se vážou na molekuly cholesterolu ve střevech a narušují jeho vstřebávání. Některé zdroje tvrdí, že fíkové listy jsou při snižování hladiny cholesterolu dokonce lepší než ovoce.

Dále je třeba zdůraznit, že kontrola cholesterolu musí zahrnovat zdravou stravu a fyzickou aktivitu.

Byly pro vás tyto informace užitečné? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!