Mladý muž snědl ohřáté boloňské špagety. O pár hodin později se stane obrovská tragédie. Na tohle POZOR!

Publikováno 21. 9. 2023
Autor:

Je tragické, že ho druhý den našli mrtvého jeho rodiče, kteří ho šli zkontrolovat, když se neukázal ve škole, píše Mirror.

Jeho čas smrti byl později stanoven na přibližně 4:00 ráno, přibližně 10 hodin poté, co snědl jídlo. Pitva odhalila, že AJ zemřel na nekrózu jater a akutní pankreatitidu.

O šokujícím případu informoval časopis Journal of Clinical Microbiology. Lékař YouTube známý jako Dr. Bernard později zveřejnil video diskutující o smrti.

„Spousta lidí jí těstoviny nebo jiné druhy nudlí, které se nechají den nebo dva, a jsou dobré. Buďte opatrní s jídlem, které bylo venku déle než několik hodin. Pokud jídlo divně zapáchá, je vždy lepší jej bez lítosti okamžitě vyhodit,“ uvedl ve videu.

V AJově případě vzorky z jeho střevního traktu odebrané po jeho smrti prokázaly přítomnost bakterie Bacillus Cereus. Vzorky byly zaslány do Národní referenční laboratoře pro ohniska nákazy potravou (NRLFO) k analýze, a proto poskytly shodné výsledky pro B. cereus.


Ačkoli B. cereus je primárně spojován s otravou jídlem, je stále častěji uváděn jako příčina vážných a potenciálně smrtelných infekcí mimo gastrointestinální trakt, uvádí Národní lékařská knihovna USA.

Dr. Bernard řekl, že závažnost nemoci, kterou AJ trpěl, když v říjnu 2008 zemřel, není „typická“, ale přesto je důležité cvičit správné techniky skladování potravin, aby se podobným incidentům zabránilo.

Potraviny se doporučuje zmrazit do dvou hodin od přípravy. Čerstvá drůbež, ryby a mleté ​​maso by se mělo sníst nebo zmrazit do dvou dnů od přípravy a hovězí, telecí, jehněčí nebo vepřové do tří až pěti dnů.