Mňam. Miluji tyto krémové rohlíčky. Babička do nich dává tuto levnou přísadu. Jsou úžasné

Publikováno 1. 5. 2024

V moderní době můžeme v našich kuchyních experimentovat, například s verzí trubiček plněných sýrovým krémem.

Ingredience na těsto:

280 g hladké mouky
5 lžiček prášku do pečiva
špetka soli
8 g vanilkového cukru
100 g másla
200 g zakysané smetany
1 žloutek

Ingredience na náplň:

150 g vlašských ořechů
1 bílek
4 lžíce krystalového cukru
150 g tvarohu
1 žloutek

Leveles tészta

Základem dezertu je trubička s krémem.

Nejprve smíchejte suché přísady. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, špetku soli a vanilkový cukr. Přidejte máslo a začněte suroviny ručně míchat. Cílem je dosáhnout drobenkové konzistence, kdy je máslo rovnoměrně rozprostřeno mezi mouku. Poté do této směsi přidejte zakysanou smetanu a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie.

Édes tekercs

Těsto dejte odpočinout do lednice a pak začněte plnit.

Nejprve si připravíme ořechovou náplň. V míse ušleháme bílky s asi 60 g cukru, dokud nevznikne lehká a tuhá pěna. Přidáme nasekané vlašské ořechy. Druhou náplň tvoří jednoduchá směs tvarohu a žloutků, kterou rovněž dobře promícháme.


Édes tekercs

Těsto naplňte náplní

Po odpočinku těsto rozdělte na čtyři části. Každou část rozválejte na kruh a nakrájejte na 8 trojúhelníků jako pizzu. Na širší část trojúhelníků položíme připravenou náplň (ořechy nebo tvaroh) a trojúhelníky srolujeme tak, aby vznikly trubičky. Rolky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15-20 minut dozlatova.