Myjete jahody pouze vodou? Děláte velkou chybu. Takhle správně byste to měli dělat
Jak umýt jahody?
Než začneme jíst tyto lahodné plody, musíme si je pamatovat na správnou přípravu. Pamatujme, že naše jahody často pocházejí z neznámého zdroje – není jisté, čím byly postříkány.
Pouhé opláchnutí vodou nestačí k tomu, abychom považovali ovoce za hotové. Co bychom tedy měli dělat?
Smíchejte dohromady litr vody a lžičku jedlé sody. Do takto vytvořeného roztoku vložíme jahody a necháme 5 minut působit. Po uplynutí této doby je stačí osušit papírovou utěrkou.
Ale to není všechno. Nyní je čas na další krok – kyselý roztok. Zahrnuje smíchání vody s malým množstvím jablečného octa. Stejně jako u prvního roztoku do něj vložte jahody na pět minut a poté opláchněte vodou.
Díky správnému mytí budeme moci zapomenout nejen na postřik, ale i na hmyz a štěnice.
Pokud se bojíte hmyzu, můžete použít i trochu jiný způsob – do vody přidat pár lžic soli a jahody na 5 minut ponořit. Spláchneme vodou a můžeme jíst! Dobrou chuť!