Na toto pozor! Tyto potraviny do chladničky rozhodně nepatří! Věděli jste o tom?
Rajčata
Chladnička je snad největším strašákem pro kvalitní rajčata. Získají kvůli ní divnou a nevýraznou chuť. Pokud se vám tedy rajčata začínají kazit, raději si z nich udělejte omáčku na těstoviny nebo si je upečte v troubě. Na chladničku ale zapomeňte.
Cibule a česnek
Cibule vám může v chladničce udělat pořádnou neplechu. Může se v ní totiž změnit na ošklivé „nic“, které už k jídlu rozhodně nebude – prostě vám totiž zplesniví. Uchovávejte ji proto na chladném, tmavém místě – udržíte ji tak co nejčerstvější. Pokud vám po vaření zůstane polovina syrové cibule, je lepší ji dát do plastového sáčku a umístit ji do chladničky. Důležité je ale ji co nejdříve zkonzumovat, moc dlouho už vám totiž v tomto stavu nevydrží.

Totéž co o cibuli platí io česneku. Totálně totiž ztratí svoji výraznou chuť. Takže tak jako u cibule je nejlepší jej nechávat na chladném a tmavém místě.
Med
Mysleli jste si, že je dobré v chladničce uchovávat med? Není to pravda. Pokud jej tam totiž uložíte, začne vám po čase krystalizovat. Nejlepší je ho tedy nechat někde ve spíži. Naši předkové totiž věděli, jak potraviny ukládat i bez moderních vymožeností a ne na všechno se naše moderní „vychytávky“ hodí.
Banány
Zelené banány by se měly držet při pokojové teplotě. Pobyt v chladničce způsobí, že vám nedozrají jak by měly. Dozrálé banány držte při pokojové teplotě pokud je plánujete do několika dní sníst. Do chladničky je dejte teprve tehdy, když se na slupce začnou tvořit černé flíčky (tehdy banán dozrává) a nechcete aby vám banány prohlédly. Banánová slupka sice zhnědne, ale samotný banán zůstane pevný a ideální k jídlu.
Okurky
Vodnatá zelenina ztrácí v chladničce chuť a aroma. Navíc se rychle kazí. Zatímco v suché a chladné komoře vydrží i dva týdny.

Káva
Někteří mají pocit, že chlad zrnkové kávě pomůže. Ale z chladu ztrácí chuť i vůni, navíc pohltí i ostatní pachy. Zkuste raději plechovku a suché místo na poličce.
Bylinky
Stejně jako káva i některé čerstvé bylinky pohlcují pachy z chladničky. Přijdou o svoji čerstvost a vůni. Nechte je raději v hrníčku s vodou.
Olivový olej
V chladničce ztuhne a získá spíše podobu másla. Po zahřátí je sice použitelný, dávat jej do chladničky je ale zbytečné.
zdroj: dobrespravy.eu
Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.