Nejlepší kuřecí stehna, jaká jste kdy jedli. Tuto směs koření musíte rozhodně vyzkoušet

Publikováno 27. 4. 2024


Kuřecí stehna jsou jednoduchou a sytou večeří, kterou můžete připravit pro svou rodinu. Obsahují také mnoho prospěšných látek. Kuřecí stehna obsahují vysoké množství bílkovin, které pomáhají budovat a obnovovat tkáně. Mohou být také zdrojem důležitých minerálních látek, jako je železo, zinek a selen.

Je však třeba poznamenat, že kuřecí stehna, stejně jako zbytek kuřete, obsahují tuk. Jeho množství se může lišit v závislosti na způsobu přípravy. Proto se doporučuje jíst kuřecí stehna s mírou a volit zdravější způsoby přípravy, jako je vaření a pečení, před smažením a grilováním.

Suroviny:


kuřecí stehna – 6, cibule, česnek – 3 stroužky, sůl – 1 lžička, černý pepř – ½ lžičky, sladká paprika – 2 lžičky, provensálské bylinky – 1 lžička, kefír – 250 ml, brambory – 5 ks.

Hússzeletek sajttal

Jak připravit pečená kuřecí stehna

Cibuli nakrájejte nadrobno a v míse ji smíchejte s kuřecími stehny. Přidejte sůl, černý pepř, papriku a provensálské bylinky. Prolisujte česnek, ručně ho smíchejte s cibulí a kořením a vzniklou směs smíchejte s kuřecími stehny.

Provence-i csirkecomb-keverő pác

Ke kuřecím stehnům přidejte kefír a marinádu rukou promíchejte se stehny. Stehna přikryjte a nechte je 1 hodinu marinovat. Mezitím nakrájejte oloupané brambory na plátky. Marinovaná stehna vyjměte z marinády a brambory v ní obalte.

Provence-i csirkecomb pác

Brambory vložte do marinády. Na vrstvu brambor položte kuřecí stehna. Pečte 50 minut při 180 stupních.

Výsledkem jsou šťavnatá a voňavá pečená kuřecí prsa k večeři nebo obědu s přílohou z pečených brambor.

Provence-i csirkecomb készen áll



Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.

Nalezli jste chybu nebo překlep v článku? Napište nám ji na [email protected]