Nejpodivnější jídla, která kdy byla v obchodech. Zkusili byste je taky?

Publikováno 26. 7. 2023
Autor:


Jablka plněná krevetami

Co inspirovalo tvůrce tohoto receptu, který byl uveden na trh v 70. letech? Pravděpodobně toužil vyzkoušet, jak chutnají jablka, citrony, majonéza, olivy, rajčatový protlak a krevety, když se smíchají dohromady. Potom později někoho napadlo tento zvláštní salát z mořských plodů podávat ve vydlabaných jablkách. Tyto dobroty byly tradičně obloženy krevetami a zelenými olivami. Dobrou chuť.

Všehochuť v želatinu

Velkým trendem v 70. letech, mimo jiné, bylo cokoli v želatinu. Lidé prostě želatinu milovali a připravovali sladká nebo slaná jídla v takové podobě. Příklady? Dezert The Jelled Tomato Refresher byla kombinace rajčatové šťávy, worcesterské omáčky, hovězího vývaru, zelené papriky, vloček, česneku, hřebíčku, citrónové šťávy, a to vše spojené v želatinu.

Celer Victor


Tento recept pochází od značky Betty Crocker, a byl určen pro dámy, které se snažily zhubnout. Každá porce měla jen neuvěřitelných 25 kalorií. Ingredience? Celer, voda, jedna kostka hovězího bujónu. Šlo tedy vlastně o vařený celer s příchutí hověziny. No řekněte, najedli byste se z toho? My určitě ne.

Vepřové v konzervě na broskvích

S další podivnou „šmakotinou“ přišel známý americký výrobce vepřových konzerv SPAM, Hormel Foods Corporation a společnost chtěla receptem přinést „kalifornské slunce do zimních jídel“. Tento zázrak se jmenoval SPAM Fiesta Peach Cups a sestával z mletého vepřového masa, ovesných vloček, mléka, kečupu a hořčice, to vše zformované do kuliček, které se podávaly na polovině broskve.

Pizza s tuňákem a hruškami

Tento recept pochází od britské kuchařky Marguerite Pattenové, který zveřejnila ve své knize receptů z roku 1972. Pizza je ochucená omáčkou obsahující kombinaci tuňáka a hrušek. A aby těch chutí nebylo málo, to vše se posype sekanými vlašskými ořechy a ančovičkami. No doslova „nebíčko v tlamě“.

Banán se šunkou a hořčicí

Zapečené banány pokapané citrónovou šťávou, natřené hořčicí, obalené šunkou a vylepšené holandskou omáčkou je další jídlo, které patří mezi bizarnosti. Toto mistrovské dílo, které se snažilo dobýt naše chuťové pohárky v 70. letech, pochází z McCall’s Great American Recipe Card Collection.

Steakově ledvinový pudink

Pokud máte těch dobrot málo, máme tu pro vás recept pocházející z 20.let od britské značky Atora, která prodává nastrouhaný lůj, tedy tuk obklopující ledviny skotu. Ve dvacátých letech přišel tento výrobce s nápadem prodávat steakově ledvinový pudink obalený v pastě z mouky a vody. Mňam. 😃


Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.