Nenápadné datle předcházejí infarktu, hypertenzi a mrtvici. Tohle vám doktor nikdy neřekne
1. Datle jsou bohaté na železo – něco, co se bude hodit lidem trpícím anémií
Měly by je jíst děti a těhotné ženy. Kromě toho je železo zodpovědné za podporu průtoku kyslíku krví.
2. Datle zabraňují průjmu – jsou bohaté na draslík, který zastaví nepříjemné příznaky
Až budete mít příště průjem, určitě tyto plody využijte!
3. Datle účinně pomáhají kontrolovat tělesnou hmotnost – někteří dietologové doporučují jíst datle na lačný žaludek
Je to proto, aby se zabránilo nadměrnému ukládání tuku!
4. Regulují hladinu cholesterolu – čistí cévy
Tím se zabrání tvorbě krevních sraženin!
5. Posilují srdce – tyto sladké plody mají velkou sílu
Využijte toho a pečujte o své srdce! Můžete je namočit přes noc a ráno je přecedit a přidat do ovesné kaše!
6. Datle pomáhají předcházet změnám nálad – zde opět pomáhá draslík
Je to důležitý minerál, který zlepšuje nervový systém a zabraňuje změnám nálady. Pokud užíváte 400 mg draslíku denně, nemáte důvod se znepokojovat!
Máte rádi datle? Pokud zatím ne, myslím, že stojí za to se na ně podívat!
Můžete je využít mnoha způsoby! Dají se jíst jako svačina, dají se přidávat do sladkých jídel a dá se z nich vyrobit i mnoho sladkostí!
Seznamte se s receptem na lahodné sušenky:
1 balení datlí (cca 12 kusů)
šálek ovesných vloček
půl šálku kokosových vloček
2 polévkové lžíce kokosového oleje
5 vlašských ořechů
6 rozinek
Datle zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut odstát. Ovesné vločky a libovolný počet ořechů umelte na mouku. Přidejte zbytek ingrediencí a své oblíbené přísady. Vytvarujte sušenky a pečte v troubě na 150 stupňů asi 15 minut.
Dejte vědět, jak to dopadlo!
Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.