Nový twist na klasické grilované sýrové tousty: Vyměň máslo za majonézu 🍞🧀

Publikováno 12. 6. 2025
Autor:

🧠 Tipy pro dokonalý grilled cheese s majonézou

  • Rozehřejte nepřilnavou pánev na střední stupeň.
  • Obě strany toustů jemně pomažte majonézou, nechte na ní prostor pro bylinky či sýr.
  • Přidejte sýr dle chuti, dle preferencí například cheddar, gouda nebo sýr s koriandrem či pestem.
  • Smažte pomalu, dokud se na plátcích nevytvoří zlatá kůrka a sýr se nerozehřeje do lahodného roztekutí.

🍽️ Jaké další tuky šéfkuchaři doporučují?

Podle kuchyně Better Homes & Gardens obstála majonéza nejlépe co se týče snadnosti použítí a rovnoměrného opékání. Máslo sice nabízí klasickou bohatost chutí, ale na pokročilé grilované sýry se doporučuje kombinace másla s trochou majonézy – nejlepší obě kombinace .

Další alternativy:

  • Ghee (čištěné máslo) – vyšší bod zadýmění, méně rizika spálení
  • Olivový nebo avokádový olej – jemnější aroma pro netradiční chuť
  • Tuky s přidanou chutí (např. slaninový tuk) – pro gurmánské vrstvení chutě (bhg.com, pinterest.com).

👩‍🍳 Shrnutí

VýhodaMajonéza místo másla
BarvaRychlejší zlatavá kůrka
ChuťJemná, nechává sýru zazářit
Snadnost použitíJednoduše se natírá, měkký chléb se neroztrhne
foto: facebook.com

Závěr: Pokud chcete vylepšit svůj grilovaný sýrový toust – udělejte jednoduchou majonézovou výměnu místo másla. Výsledek vás možná ohromí: zlatavá, křupavá kůrka, dokonale rozteklý sýr a chuť bez kompromisů.

Připravte si tu nejlahodnější grilovačku s majonézou – vaše rodina vám poděkuje!