Pijete vodu z kohoutku? Pomocí tohoto triku zjistíte, zda vaše voda neobsahuje škodlivé látky
Nejběžnější charakteristikou vody z vodovodu je tvrdost. Tato voda obsahuje přebytečné vápenaté a hořečnaté soli, které přispívají k tvorbě kamenů v ledvinách a močovém měchýři.
Na druhou stranu příliš měkká voda, která neobsahuje dostatek minerálních látek, vede k řídnutí kostní tkáně a vzniku zubního kazu. Ve velkých městech může být problém v čistícím systému, který ovlivňuje složení vody, proto se v ní objevuje chlór a oxid železa, které jsou pro tělo nebezpečné.
Pro zjištění přítomnosti škodlivých látek ve vodě odborníci doporučují vodu nejprve převařit.
Pokud se v konvici rychle tvoří vodní kámen, znamená to, že obsahuje přebytečné vápenaté a hořečnaté soli.
Načervenalý odstín je přebytek oxidu železa.
Odborníci dospěli k závěru, že téměř úplná nepřítomnost usazenin ve varné nádobě, která byla používána léta, může naznačovat nízký obsah minerálů ve vodě, uzavírají odborníci, zprávy SD.





