Pijete vodu z kohoutku? Pomocí tohoto triku zjistíte, zda vaše voda neobsahuje škodlivé látky

Publikováno 26. 3. 2024
Autor:

Nejběžnější charakteristikou vody z vodovodu je tvrdost. Tato voda obsahuje přebytečné vápenaté a hořečnaté soli, které přispívají k tvorbě kamenů v ledvinách a močovém měchýři.

Na druhou stranu příliš měkká voda, která neobsahuje dostatek minerálních látek, vede k řídnutí kostní tkáně a vzniku zubního kazu. Ve velkých městech může být problém v čistícím systému, který ovlivňuje složení vody, proto se v ní objevuje chlór a oxid železa, které jsou pro tělo nebezpečné.

Pro zjištění přítomnosti škodlivých látek ve vodě odborníci doporučují vodu nejprve převařit.

Pokud se v konvici rychle tvoří vodní kámen, znamená to, že obsahuje přebytečné vápenaté a hořečnaté soli.

Načervenalý odstín je přebytek oxidu železa.


Odborníci dospěli k závěru, že téměř úplná nepřítomnost usazenin ve varné nádobě, která byla používána léta, může naznačovat nízký obsah minerálů ve vodě, uzavírají odborníci, zprávy SD.

Byly pro vás tyto informace užitečné? Sdílejte tento příspěvek se svými přáteli!