Polévka silnější než antibiotika: Tento česnekový zázrak vás postaví na nohy raz dva!
Základem její mimořádné síly jsou přírodní ingredience jako česnek, tymián a cibule. Tyto suroviny jsou známé svými protizánětlivými, antivirovými a antibakteriálními účinky. Navíc jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, které podporují imunitní systém.
Pokud se vyhýbáte živočišným produktům, není problém – slepičí vývar můžete nahradit zeleninovým, stejně tak lze vynechat zakysanou smetanu.
Ingredience:
- 250 ml slepičího nebo zeleninového vývaru
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 oloupaných stroužků česneku (cca 5 hlaviček)
- 200 ml zakysané smetany
- Hrst sušených bylinek (např. petržel)
- 2 lžíce másla
- 2 velké bílé cibule
- 3 hrnky suchých chlebových kostek
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek rozkrojte, potřete olejem a zabalte do fólie. Pečte zhruba hodinu, poté nechte vychladnout. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem, přidejte cibuli a restujte 10 minut.
Upečený česnek rozmačkejte na kaši a vmíchejte do pánve k cibuli. Přidejte tymián, vývar, bylinky a suchý chléb. Vařte dalších 5 minut, dokud chléb nezměkne. Pak vše rozmixujte do hladka.
Vraťte polévku na plotnu, vmíchejte zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem.
Poznámka:
Polévka s 50 stroužky česneku bude opravdu silná. Pokud máte citlivější žaludek nebo chuťové buňky, klidně množství česneku snižte – účinnost zůstane stále vysoká.
Tento recept je ideální pro každého, kdo preferuje přírodní léčbu před antibiotiky. Podporuje imunitu, pomáhá při infekcích a díky vysokému obsahu účinných látek vás dostane zpět do formy. A navíc – opravdu skvěle chutná!
Dobrou chuť a pevné zdraví!





