Polévka silnější než antibiotika: Tento česnekový zázrak vás postaví na nohy raz dva!

Publikováno 16. 7. 2025
Autor:

Základem její mimořádné síly jsou přírodní ingredience jako česnek, tymián a cibule. Tyto suroviny jsou známé svými protizánětlivými, antivirovými a antibakteriálními účinky. Navíc jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů, které podporují imunitní systém.

Pokud se vyhýbáte živočišným produktům, není problém – slepičí vývar můžete nahradit zeleninovým, stejně tak lze vynechat zakysanou smetanu.

Ingredience:

  • 250 ml slepičího nebo zeleninového vývaru
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 oloupaných stroužků česneku (cca 5 hlaviček)
  • 200 ml zakysané smetany
  • Hrst sušených bylinek (např. petržel)
  • 2 lžíce másla
  • 2 velké bílé cibule
  • 3 hrnky suchých chlebových kostek

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Česnek rozkrojte, potřete olejem a zabalte do fólie. Pečte zhruba hodinu, poté nechte vychladnout. Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej s máslem, přidejte cibuli a restujte 10 minut.

Upečený česnek rozmačkejte na kaši a vmíchejte do pánve k cibuli. Přidejte tymián, vývar, bylinky a suchý chléb. Vařte dalších 5 minut, dokud chléb nezměkne. Pak vše rozmixujte do hladka.

Vraťte polévku na plotnu, vmíchejte zakysanou smetanu a dochuťte solí a pepřem.

Poznámka:
Polévka s 50 stroužky česneku bude opravdu silná. Pokud máte citlivější žaludek nebo chuťové buňky, klidně množství česneku snižte – účinnost zůstane stále vysoká.

Tento recept je ideální pro každého, kdo preferuje přírodní léčbu před antibiotiky. Podporuje imunitu, pomáhá při infekcích a díky vysokému obsahu účinných látek vás dostane zpět do formy. A navíc – opravdu skvěle chutná!

Dobrou chuť a pevné zdraví!