Připravte neuvěřitelně lahodný a chutný dezert ze surovin, kterým byste nevěřili. Vhodné pro letní dny
Chuť je naprosto úchvatná a lahodnost tohoto dezertu vás překvapí. Vaši hosté budou překvapeni, že hlavní surovinou potřebnou k přípravě tohoto dezertu jsou cukety.
Ingredience na cuketový dezert:
150 gramů hořké čokolády
100 gramů cukru (ideálně moučkového)
140 gramů jablečné omáčky
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
130 gramů hladké mouky
½ lžičky soli
¾ lžičky jedlé sody
30 gramů kakaa
200 gramů nastrouhané cukety
Nezbytnou pomůckou je vodní lázeň nebo mikrovlnná trouba.
Chcete-li připravit neodolatelně lahodný čokoládový cuketový koláč, začněte tím, že čokoládu nakrájíte na malé kousky a vložíte je do mísy. Poté čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ji postavte nad vodní lázeň a nechte ji pomalu rozpustit. Jakmile se čokoláda rozpustí, dejte ji stranou, aby mírně vychladla.
Zeleninu rozválejte na sladkou kaši
Ve velké míse vyšlehejte cukr, jablečné pyré, vejce a vanilkový extrakt dohladka. Postupně přidejte prosátou mouku, sůl, sodu bikarbonu a kakaový prášek a dobře promíchejte. Do této směsi přidejte nastrouhanou cuketu, abyste těstu dodali vlhkost. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
Cuketa dodá těstovinám nečekanou pružnost, výsledek vás překvapí.
Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané čtvercové formy o rozměrech 20×20 cm a rovnoměrně ho rozprostřete po povrchu. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 40 minut. Po upečení koláč vyjměte z trouby a nechte ho ve formě zcela vychladnout. Nyní můžete moučník podávat ke kávě nebo odpolednímu čaji.
Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.
Nalezli jste chybu nebo překlep v článku? Napište nám ji na [email protected]