Připravte neuvěřitelně lahodný a chutný dezert ze surovin, kterým byste nevěřili. Vhodné pro letní dny

Publikováno 23. 4. 2024


Chuť je naprosto úchvatná a lahodnost tohoto dezertu vás překvapí. Vaši hosté budou překvapeni, že hlavní surovinou potřebnou k přípravě tohoto dezertu jsou cukety.

Ingredience na cuketový dezert:

150 gramů hořké čokolády
100 gramů cukru (ideálně moučkového)
140 gramů jablečné omáčky
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
130 gramů hladké mouky
½ lžičky soli
¾ lžičky jedlé sody
30 gramů kakaa
200 gramů nastrouhané cukety

Cukkinis zsemle

Nezbytnou pomůckou je vodní lázeň nebo mikrovlnná trouba.


Chcete-li připravit neodolatelně lahodný čokoládový cuketový koláč, začněte tím, že čokoládu nakrájíte na malé kousky a vložíte je do mísy. Poté čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo ji postavte nad vodní lázeň a nechte ji pomalu rozpustit. Jakmile se čokoláda rozpustí, dejte ji stranou, aby mírně vychladla.

almás pite
Cukkinis zsemle

Zeleninu rozválejte na sladkou kaši

Ve velké míse vyšlehejte cukr, jablečné pyré, vejce a vanilkový extrakt dohladka. Postupně přidejte prosátou mouku, sůl, sodu bikarbonu a kakaový prášek a dobře promíchejte. Do této směsi přidejte nastrouhanou cuketu, abyste těstu dodali vlhkost. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu a jemně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Cukkinis zsemle

Cuketa dodá těstovinám nečekanou pružnost, výsledek vás překvapí.

Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané čtvercové formy o rozměrech 20×20 cm a rovnoměrně ho rozprostřete po povrchu. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 40 minut. Po upečení koláč vyjměte z trouby a nechte ho ve formě zcela vychladnout. Nyní můžete moučník podávat ke kávě nebo odpolednímu čaji.


Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.

Nalezli jste chybu nebo překlep v článku? Napište nám ji na [email protected]