Recept na šťavnatou buchtu s tvarohovou náplní. Arabský cukrář mě naučil zlaté nebe v hubě, 1000 let starý recept

Publikováno 24. 6. 2023
Autor:

Ingredience na tvarohový koláč:

2 vejce 180 g cukru 3 lžíce zakysané smetany 600 g mouky 1,5 lžičky prášku do pečiva 180 g másla (předtím nechte rozpustit špetku soli

Ingredience na tvarohovou náplň:

700 g tvarohu 3 vejce 150 g smetany 300 g cukru špetka soli

tvarohová buchta

Příprava dortu s tvarohovou náplní krok za krokem

Nejprve si koupíme misku. Dvě vejce smícháme s cukrem a špetkou soli. Jakmile se zrnka rozpustí, přidejte zakysanou smetanu a směs znovu promíchejte. Po promíchání prosejeme připravenou mouku s práškem do pečiva. Takto získáme hladké těsto, které bude základem našich buchet. Poté na těsto nalijeme máslo a postupně zapracujeme.

pečení buchet

Když je těsto hotové, připravte si náplň

Hotové těsto necháme trochu odpočinout, poté si připravíme tvarohovou náplň. V míse smícháme vejce s tvarohem, zakysanou smetanou a cukrem. Přidáme i špetku soli. V takových případech se vyplatí použít mixér, díky kterému získáme homogenní hmotu. V troubě si připravíme pekáč, který nejprve vymažeme kouskem másla.

servírování housky

Těsto dáme nejen na dno, ale i na boky

Odpočinuté těsto rozetřeme na připravený plech tak, aby uprostřed zbylo místo na připravenou náplň. Těstem nekopírujeme jen samotné dno pánve, ale i boky. Jakmile položíme těsto, jednoduše doprostřed nalijeme připravenou tvarohovou náplň. Koláč pečeme v troubě na 180 stupňů asi 35 minut.


zdroj: svetkreativity.cz