Rozbili jste vajíčko a našli jste tam malou krvavou skvrnu? Odborníci radí, abyste si dali velký pozor!
Většina moderních třídiček je vybavena kontrolními body, kde by se taková vejce měla zachytit a vyřadit, aby se nedostala k zákazníkovi. Ovšem i ten nejlepší přístroj vykazuje nějakou chybu.
Pokud je ve vajíčku malá krvavá skvrna, nemusíte se děsit. Taková vejce můžeme normálně jíst. Pokud je ale bílek kalný, zapáchající a je v něm větší krevní sraženina, určitě byste jej měli vyhodit!
Na co si dát pozor?
1. Čím je vejce starší, tím více je v něm vzduchu. Když vejce klesne na dno, je čerstvé, pokud plave, nejezte jej.
2. Čím je vejce starší, tím tekutější je žloutek. Pokud vám tedy nelze lehce žloutek oddělit od bílku, není vejce čerstvé.
3. Pokud zatřesete čerstvým vejcem, neměli byste slyšet žádný, nebo jen velmi tichý zvuk. Vydává-li vejce šplouchavý zvuk, není čerstvé.
zdroj: somezena.sk
Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.
Nalezli jste chybu nebo překlep v článku? Napište nám ji na [email protected]