Rychlý a velmi chutný a hlavně levný. Tento lahodný dort ohromí každou návštěvu. Určitě ho vyzkoušejte

Publikováno 11. 4. 2024

Krtkův dort je tradiční český moučník složený z vrstev piškotového těsta, krému a ovocné náplně. Často se zdobí kousky ořechů, šlehačkou nebo ovocem. Tento dort je oblíbený pro svou jednoduchost a lahodnou chuť a my jsme si pro vás jeden připravili. Práce s ním bude jednodušší a nahradí i tento tolik oblíbený dezert.

Ingredience na piškotový dort:

350 gramůsušenky
90 gramů másla
30 mililitrůmléka

Složení krému:

80 gramů žloutkový cukr
60 gramůkukuřičný škrob
500 ml mléko
50 gramů bílá čokoláda
100 gramůmascarpone

Krém
Szivacs torta

I obyčejný dort má jako základ korpus.

Na korpus rozemelte sušenky na jemnou drť a smíchejte je s mlékem a rozpuštěným máslem. Tuto směs rozdělte na dva stejné díly. Jednu část sušenkového těsta vložte do dortové formy o průměru 20 cm a důkladně ji přitlačte. Dortovou formu vložte na několik minut do chladničky.

Szivacs torta

Zbytek času použijte na krém

Nyní smíchejte žloutky s cukrem a důkladně promíchejte. Postupně do směsi přidávejte kukuřičnou mouku a poté mléko za stálého míchání, dokud nevznikne hladká konzistence. Neustále míchejte na mírném ohni a nechte směs zhoustnout. Odstavte krémový základ z ohně a přidejte bílou čokoládu a mascarpone. Míchejte, dokud se přísady ve směsi nerozpustí.


Szivacs torta

Nyní stačí ingredience smíchat a nechat odpočinout.

Korpus potřeme připraveným krémem a přikryjeme další vrstvou piškotu. Přikryjte další vrstvou krému a dort dejte na 4 hodiny odpočívat do chladu. Pro ozdobení dort posypeme moučkovým cukrem. Ideální k nedělní kávě nebo na narozeninovou oslavu. Překvapí vás jeho jednoduchost, ale chuť je vynikající.