Rychlý recept „Třešně pod sněhem“ za 30 minut chutné a křupavé vánoční cukroví

Publikováno 29. 11. 2022

„Třešně pod sněhem“

Složení:
– pšeničná mouka – 400 g;
– třtinový cukr – 2 polévkové lžíce;
– prášek do pečiva – 1 čajová lžička. ;
– smetana – 2 polévkové lžíce;
– máslo – 150 g;
– vejce – 3 ks
– třešně bez pecek – 50 ks;
– třešňový džem – 50 g;
– moučkový cukr – 1 polévková lžíce.

Na náplň jsou vhodné čerstvé, konzervované nebo mražené třešně bez pecek. Dovnitř lze vložit nejen třešně, ale i jakékoli jiné ovoce, sušené ovoce nebo ořechy.

Příprava
1. Do poměrně hluboké mísy prosejte mouku a prášek do pečiva, přidejte cukr a dobře promíchejte.

2. Nyní přidejte smetanu s vejci, máslo a rukama rychle uhněťte těsto.

3. Těsto rozválíme na podlouhlý obdélník o tloušťce 0,8 cm, okraje potřeme marmeládou a na namazaný pruh položíme 50 třešní. Těsto srolujte do rolády a nakrájejte na plátky tak, aby uprostřed každého těsta byly dvě třešně.

4 Obaly položte na plech vyložený papírem a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Hotové sušenky posypeme moučkovým cukrem.


Podívejte se na recept krok za krokem: