Skořice jako lék! To vše se s vaším tělem stane, pokud budete jíst každý den 1 špetku skořice

Publikováno 25. 3. 2024
Autor:

Nyní se podívejme na hlavní zdravotní přínosy, které skořice vašemu tělu poskytne:

1. Zlepšit trávení a zmírnit zažívací potíže.

2. Reguluje hladinu cukru v krvi.

3. Zabraňuje vzniku a dělení rakovinných buněk.

4. Zlepšuje krevní oběh, protože má antikoagulační účinek.


5. Zlepšuje kognitivní mozkové funkce a paměť. Je ideální pro lidi trpící neurogenerativními onemocněními, jako je Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba.

6. Snižuje poškození tkání a podporuje hojivé a regenerační procesy.

7. Předchází a léčí bakteriální a virové infekce.

8. Zmírňuje bolestivé příznaky způsobené artritidou a revmatismem.

9. Zlepšuje činnost mnoha tělesných orgánů a předchází srdečním chorobám.

10. Antiseptické vlastnosti. Kůra skořice má užitečné antiseptické vlastnosti, zabíjí plísně a bakterie, které přispívají ke vzniku zubního kazu. Proto je toto koření obsaženo v mnoha zubních pastách, ústních vodách a osvěžovačích vzduchu.

11. Hubnutí. Skořice inhibuje nadměrnou produkci glukózy a tím podporuje hubnutí. Pokud tedy máte rádi sladké koláče, posypte je špetkou skořice. Podle lékařských výzkumů skořice aktivně podporuje odbourávání tuků v trávicím systému. A to zrychlí váš metabolismus.

JAK JÍST Skořici

Nejlepší čas na konzumaci skořice je ráno hned po probuzení. Mnohé z jeho pozitivních účinků totiž využijete během dne.

Jeho velkou výhodou je také to, že účinky nastupují poměrně rychle, většinou již po prvních 45 minutách po konzumaci.

Můžete ho přidat do snídaně, například cereálií s jogurtem.

Případně smíchejte 1 lžičku skořice s 1 až 2 lžičkami medu, poté směs namažte na chleba s máslem nebo rovnou snězte.

Pokud pijete kávu ráno, skvělým způsobem, jak přidat chuť, je skořice. Pokud nepijete kávu, bude lahodně chutnat jakýkoli ovocný džus, džus nebo smoothie.

Jediným omezením je, že skořici by neměly konzumovat děti do 6 let a těhotné ženy.

Doporučuje se konzumovat i skořici cejlonskou, nikoliv čínskou, protože cejlonská neobsahuje látku kumarin, která ve větších dávkách škodí játrům.

Pokud se vám článek líbil, sdílejte ho se svými přáteli!