Skvělá pochoutka za pár korun: Připravte si tyto dezerty a nebudete litovat

Publikováno 2. 6. 2024

Dva lahodné dezerty pro každou příležitost

V dnešní době je na výběr obrovské množství dezertů, které mohou být ovocné, čokoládové, se smetanou nebo bez ní. Dezerty se konzumovaly odjakživa, a první zmínky o sladkých pokrmech nacházíme v historii mnoha kultur. Například ve starověkém Egyptě a Mezopotámii se ovocné dezerty připravovaly z fíků, datlí, hroznů a medu. My si dnes představíme dva recepty na rychlé a chutné pudinkové dezerty, které jsou jednoduché na přípravu a potěší každého člena rodiny.

Dezert s pomerančovou šťávou a sušenkovým základem

Ingredience:

  • sušenky s čokoládou – 100 g
  • pomerančová šťáva – 50 ml
  • mléko – 400 ml
  • kůra z 1 citronu
  • vanilkový cukr – 1 lžička
  • vaječné žloutky – 2 ks
  • moučkový cukr – 30 g
  • kukuřičný škrob – 25 g
  • citronová šťáva – 30 ml
  • kondenzované mléko – 70 g

Příprava:


  1. Sušenky umelte na jemnou strouhanku a promíchejte s pomerančovou šťávou.
  2. Do misek nasypte několik polévkových lžic drobenky a přitlačte ke dnu.
  3. Citronovou kůru nasypte do hrnce s mlékem a přidejte vanilkový cukr.
  4. Mléko přiveďte k varu, poté přeceďte přes sítko a odstraňte citronovou kůru.
  5. Žloutky smíchejte s cukrem a prošlehejte, poté přidejte škrob a promíchejte.
  6. Směs nalijte do mléka a vařte do zhoustnutí.
  7. Přendejte do samostatné nádoby, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
  8. Smíchejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem, přidejte k pudinkovému základu a promíchejte.
Pudingos desszert keksz alappal
foto: instagram.com

Dezert s chutí kávy a banánů

Ingredience:

  • smetana 20% – 50 ml
  • instantní káva – 15 g
  • vanilkový cukr – 1 lžička
  • banán – 2 ks
  • žloutek – 1 ks
  • mléko – 150 ml
  • kukuřičný škrob – 20 g
  • ricotta – 100 g
  • kondenzované mléko – 100 g
  • smetana ke šlehání – 150 ml
Két desszert desszert #2 csokoládéval megszórva
foto: instagram.com
  1. Do hrnce nalijte 20% smetanu, přidejte kávu a vanilkový cukr, míchejte, až se káva rozpustí.
  2. Banány nakrájejte na malé kousky a přidejte je do směsi.
  3. Promíchejte a vařte do změknutí banánů, poté stáhněte z ohně a rozdrťte na pastu.
  4. Do banánové kaše přidejte žloutek, promíchejte a zalijte mlékem.
  5. Nasypte škrob a míchejte do hladka, poté směs vařte na středním plameni do zhoustnutí.
  6. Směs nechte vychladnout pod přilnavou fólií.
  7. Smíchejte ricottu s kondenzovaným mlékem a přidejte šlehačku.
  8. Šlehejte, až se vytvoří nadýchané, pevné špičky.
  9. Smíchejte banánový pudinkový základ se smetanou a vložte do misek.

Dezerty jsou připravené, vychutnejte si je s rodinou a přáteli. Přestože jsou jednoduché na přípravu, jejich chuť vás ohromí.