Skvělá pochoutka za pár korun: Připravte si tyto dezerty a nebudete litovat
Dva lahodné dezerty pro každou příležitost
V dnešní době je na výběr obrovské množství dezertů, které mohou být ovocné, čokoládové, se smetanou nebo bez ní. Dezerty se konzumovaly odjakživa, a první zmínky o sladkých pokrmech nacházíme v historii mnoha kultur. Například ve starověkém Egyptě a Mezopotámii se ovocné dezerty připravovaly z fíků, datlí, hroznů a medu. My si dnes představíme dva recepty na rychlé a chutné pudinkové dezerty, které jsou jednoduché na přípravu a potěší každého člena rodiny.
Dezert s pomerančovou šťávou a sušenkovým základem
Ingredience:
- sušenky s čokoládou – 100 g
- pomerančová šťáva – 50 ml
- mléko – 400 ml
- kůra z 1 citronu
- vanilkový cukr – 1 lžička
- vaječné žloutky – 2 ks
- moučkový cukr – 30 g
- kukuřičný škrob – 25 g
- citronová šťáva – 30 ml
- kondenzované mléko – 70 g
Příprava:
- Sušenky umelte na jemnou strouhanku a promíchejte s pomerančovou šťávou.
- Do misek nasypte několik polévkových lžic drobenky a přitlačte ke dnu.
- Citronovou kůru nasypte do hrnce s mlékem a přidejte vanilkový cukr.
- Mléko přiveďte k varu, poté přeceďte přes sítko a odstraňte citronovou kůru.
- Žloutky smíchejte s cukrem a prošlehejte, poté přidejte škrob a promíchejte.
- Směs nalijte do mléka a vařte do zhoustnutí.
- Přendejte do samostatné nádoby, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
- Smíchejte citronovou šťávu s kondenzovaným mlékem, přidejte k pudinkovému základu a promíchejte.
Dezert s chutí kávy a banánů
Ingredience:
- smetana 20% – 50 ml
- instantní káva – 15 g
- vanilkový cukr – 1 lžička
- banán – 2 ks
- žloutek – 1 ks
- mléko – 150 ml
- kukuřičný škrob – 20 g
- ricotta – 100 g
- kondenzované mléko – 100 g
- smetana ke šlehání – 150 ml
- Do hrnce nalijte 20% smetanu, přidejte kávu a vanilkový cukr, míchejte, až se káva rozpustí.
- Banány nakrájejte na malé kousky a přidejte je do směsi.
- Promíchejte a vařte do změknutí banánů, poté stáhněte z ohně a rozdrťte na pastu.
- Do banánové kaše přidejte žloutek, promíchejte a zalijte mlékem.
- Nasypte škrob a míchejte do hladka, poté směs vařte na středním plameni do zhoustnutí.
- Směs nechte vychladnout pod přilnavou fólií.
- Smíchejte ricottu s kondenzovaným mlékem a přidejte šlehačku.
- Šlehejte, až se vytvoří nadýchané, pevné špičky.
- Smíchejte banánový pudinkový základ se smetanou a vložte do misek.
Dezerty jsou připravené, vychutnejte si je s rodinou a přáteli. Přestože jsou jednoduché na přípravu, jejich chuť vás ohromí.
Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.
Nalezli jste chybu nebo překlep v článku? Napište nám ji na [email protected]