Strčila hřebíček do kousku mýdla. Nepříjemný problém v kuchyni okamžitě zmizel
Již dlouho je známo, že potravinoví moli nemají rádi některé pachy. Seznam produktů, které tyto vytrvalé škůdce odradí, zahrnuje hřebíček, levanduli a eukalyptus. Jak ale vytvořit účinný odpuzovač molů, který rychle nezasychá a nevyžaduje hledání těžko dostupných přípravků? Vezměte mýdlo a hřebíček.
Potravinový mol v kuchyni. Jak s ním bojovat?
Před použitím jakýchkoli prostředků byste měli zahájit boj proti molům vyhozením produktů, které jsou nebo mohou být kontaminovány vajíčky škůdců. Potravinovým molům se líbí zejména rýže, krupice a mouka.
Poté skříňky důkladně umyjte, nejlépe roztokem teplé vody a octa. Moli nemají rádi vůni tohoto produktu, proto by se měli držet dál od takto dezinfikovaných skříní. Dalším krokem je umístění produktů do rohů kuchyně, které budou odpuzovat potravinové moly. Jedná se především o vatové tampony napuštěné esenciálními oleji. Vůně levandule, hřebíčku a eukalyptu vadí zejména molům. Vzhledem k tomu, že vatové tampony rychle schnou, můžete použít jinou, účinnější metodu.
Hřebíček a mýdlo – přírodní odpuzovač kuchyňských molů
Pokud chcete svou kuchyni ochránit před „útokem“ potravinářských molů, použijte tento málo známý trik. Potřebujete pouze levandulové mýdlo a hřebíček. Problémoví škůdci nesnesou dva tak intenzivní pachy dohromady. Mýdlo rozdělte na několik menších částí a do každé vložte pár hřebíčků. Připravené „ježky“ umístěte do kuchyňských skříněk (hřebíčkové mýdlo lze použít i do skříní s oblečením).
Nezapomeňte jídlo předem řádně ochránit, jak proti intenzivní vůni levandulového mýdla a hřebíčku, tak i proti molům samotným (kteří mohou být v kuchyňských skříňkách a kvůli intenzivní vůni budou muset „vyjít“ ven) . Nejlepší jsou těsné plastové nebo skleněné nádoby, například zavařovací sklenice.





