Tajemství japonského tvarohového koláče odhaleno! Pouze tři ingredience a neuvěřitelná chuť

Publikováno 17. 7. 2024
Autor:

Ingredience (pro 4 porce):

  • 3 vejce
  • 120 g bílé čokolády
  • 120 g tvarohu

Postup přípravy:

  1. Rozehřejte bílou čokoládu a nechte ji mírně vychladnout. Pro urychlení můžete čokoládu postavit na okno, aby rychleji zchladla.
  2. Jakmile čokoláda dosáhne pokojové teploty, vmíchejte ji do tvarohu, který by také měl mít pokojovou teplotu.
  3. Přidejte do směsi žloutky a důkladně promíchejte pomocí špachtle.
  4. Vyjměte bílky z ledničky a šlehejte je, dokud nevznikne pevná pěna.
  5. Všechny ingredience smíchejte dohromady v jedné míse.
  6. Připravte si pekáč a skleněnou nádobu na pečení o průměru 15 cm.
  7. Nachystejte pečicí papír ve dvou velikostech – jeden, který bude kopírovat dno nádoby, a druhý, delší, který pokryje stěny nádoby.
Foto: facebook.com

Japonský tvarohový koláč, známý jako „Japanese cotton cheesecake“ nebo „soufflé cheesecake“, je proslulý svou lehkou a nadýchanou konzistencí, která vzniká díky pečlivému šlehání bílků a jejich následnému zapracování do těsta. Tento dezert je mimořádně oblíbený pro svou jemnou texturu a vyváženou sladkost, což ho činí ideálním pro různé příležitosti.

Historie tohoto koláče sahá až do 60. let 20. století, kdy se v Japonsku začaly objevovat evropské dezerty. Kombinace tradičního tvarohu s japonským důrazem na lehkost a vzdušnost vedla k vytvoření tohoto unikátního dezertu. V posledních letech se jeho popularita rozšířila i do dalších částí světa, kde si získal příznivce díky jednoduché přípravě a chutnému výsledku.

Pro dosažení nejlepší chuti a textury je důležité, aby všechny ingredience měly správnou teplotu a byly dobře promíchány. Někteří kuchaři doporučují použít vodní lázeň při pečení, aby se koláč pekl rovnoměrně a zůstal vlhký. Tento koláč je skvělý jak čerstvě upečený, tak i po vychlazení, kdy se jeho chutě ještě více propojí.

Vychutnejte si tento delikátní dezert s čerstvým ovocem nebo jemným práškovým cukrem posypaným na povrchu.