Tato tuňáková pomazánka je bomba. Zkuste si ji připravit a uvidíte, že lepší jste snad ještě nevyrobili

Publikováno 11. 3. 2024

Tento druh je oblíbený zejména proto, že se jedná o chutné a tučné maso, které lze použít jak vařené, tak syrové. K jeho konzumaci je však třeba přistupovat zodpovědně, protože jeho počet v mořích v posledních letech v důsledku komerčního rybolovu rychle klesá.

Ingredience potřebné k přípravě tuňákového krému:

bochník chleba stroužky česneku 2 vejce uvařená natvrdo 100 g sýra v plechovce tuňáka ve vlastní šťávě majonéza sůl, mletý černý pepř

Tonhal terjedt

Krása celého receptu spočívá v jeho jednoduchosti.

Tuňákový krém není složitý na přípravu, ale to neznamená, že nechutná lahodně a nezapůsobí. Naopak, je to ideální pokrm nejen pro narozeninové chlebíčky, ale i pro nečekané návštěvy. Nejprve se připraví chléb, nakrájí se na plátky a opeče se z obou stran na suché pánvi.

Tonhal terjedt

Rychlá a vydatná svačina na náš stůl

Aby se zvýraznila chuť pomazánky, je dobré chléb ihned po vyjmutí z pánve potřít česnekem z obou stran. V míse smíchejte natvrdo uvařená vejce s taveným sýrem, obojí by mělo být změklé na hrubém struhadle. Můžete také použít vidličku, abyste obě ingredience snadno promíchali v hladkou směs.

Tonhal terjedt

Vyrobit mast zvládne i úplný začátečník.

Do směsi vajec a sýra přidejte tuňáka a majonézu. Podle chuti osolte a opepřete. Jemně promíchejte a směs jednoduše namažte na připravený chléb. Takové sendviče lze připravit během chvilky, ale na talíři rozhodně překvapí a zaujmou. Pomazánka se hodí nejen pro slavnostní příležitosti, ale lze ji namazat i na rohlíky.