Tento čaj by měl mít ve své kuchyni každý. Chrání před cukrovkou, rakovinou a mrtvicí!
Vliv zeleného čaje na hladinu cukru v krvi.
Čínští vědci analyzovali výsledky 27 různých studií, aby pochopili, jak zelený čaj ovlivňuje hladinu cukru v krvi. Těchto studií se zúčastnilo celkem 2 194 osob.
Podle obecně uznávaných pokynů by normální hladina glukózy v krvi nalačno měla být 100 miligramů na decilitr (mg/dl). Hladina glukózy 100 až 125 mg/dl indikuje prediabetes, zatímco hladina 126 mg/dl nebo vyšší indikuje diabetes.
Podle zprávy zveřejněné čínskými vědci může konzumace zeleného čaje výrazně snížit hladinu glukózy v krvi nalačno.
„Kombinované výsledky ukázaly, že zelený čaj významně snížil hladinu glukózy v krvi nalačno o 1,44 mg/dl, bez zjevné heterogenity,“ zdůrazňují vědci. Dodávají však, že konzumace zeleného čaje neměla žádný významný dopad na hodnoty inzulinu nalačno a HbA1c.
To znamená, že hladina glukózy v krvi nalačno se snížila u lidí s cukrovkou, kteří krátkodobě konzumovali zelený čaj. Studie však ukázaly, že nemá žádný významný vliv na hladinu inzulínu nalačno ani hladinu glykovaného hemoglobinu.
Další zdravotní vlastnosti zeleného čaje.
Kromě snížení hladiny cukru v krvi má zelený čaj mnoho dalších zdravotních výhod. Má antiaterosklerotické vlastnosti, což znamená, že může pomoci zabránit tvorbě aterosklerotických plátů. To je možné díky obsahu flavonolů. Kromě toho mají polyfenoly a katechiny přítomné v zeleném čaji protirakovinné vlastnosti.
Zelený čaj má také mnoho dalších zdravotních výhod, jako jsou:
podpora jaterního metabolismu, čištění těla od toxinů, zlepšení vzhledu pleti (doporučujeme pro lidi s akné a mastnou pletí), působí proti procesům stárnutí pokožky, snižuje riziko ischemické choroby srdeční, infarktu, mrtvice, prevence celulitidy, redukce problémů s hypertenzí, snížení hladiny triglyceridů, zabraňuje tvorbě nebezpečných sraženin.
To vše dělá zelený čaj pro mnoho lidí nejen chutným, ale i zdravým.
Pijete také zelený čaj? Napište nám komentář…