Tento mikrovlnkový trik bere internet útokem. Vše, co potřebujete, je kostka ledu a děláte zázraky

Trik s kostkou ledu a mikrovlnkou testovaly stovky a nyní se potvrdilo, že funguje.
Influencerka Emily Mariko sdílela na konci září na TikTok video (@emilymariko), kde mimo jiné udělala pokrm složený z rýže a lososa.
Pokrm připravila v mikrovlnné troubě, ale než vložila talíř, udělala něco, co způsobilo, že se video stalo virálním a počet jejích sledujících vzrostl z přibližně 400 000 na více než pět milionů za pouhý měsíc.
Dnes má více než 11 milionů sledujících a video získalo více než pět milionů ‚lajků‘.
Podívejte se na to.
(Otevřete si pokračování článku níže)
Ve videu můžete vidět, jak 29letá influencerka položí na jídlo kostku ledu a poté jídlo před vložením do mikrovlnky zakryje něčím, co vypadá jako pečicí papír.
Právě tento čin způsobil, že se několik lidí nad videem divilo.
Za prvé vás zajímá, co znamená kostka ledu, a také se divíte, proč kostka ledu neroztála poté, co byla v teple v mikrovlnné troubě.
@emilymariko ♬ original sound – Emily Mariko
Ve dnech a týdnech poté, co bylo video 29. září loňského roku zveřejněno, několik dalších TikTokerů tuto metodu vyzkoušelo a zjistilo, že je dostatečně dobrá, aby zabránila tání kostky ledu, a nyní Jason Latimer, který provozuje web ‚Impossible Science, podle VICE vysvětlil, že je to způsobeno tím, jak mikrovlnné trouby ohřívají jídlo.
„Zmrzlina neroztaje, jak si lidé myslí v mikrovlnkách,“ řekl a vysvětlil: „Teplo se vytváří ve vodě ve vašem jídle, ale pak přenáší teplo do veškerého jídla.“
V ledu jsou však molekuly vody drženy na svém místě, což znamená, že nemohou přijímat teplo z mikrovln, a proto led netaje, vysvětlil a dále rozvedl:
„To je také důvod, proč se zmrazené potraviny nepřipravují stejným způsobem jako rozmrazené potraviny, když používáte mikrovlnnou troubu. Molekuly vody ve zmrazených potravinách prostě nemohou absorbovat energii z mikrovln.“
Proč?
Další otázka, kterou mnozí měli, je, proč to Emily udělala – proč dala na jídlo kostku ledu?
Někteří uhodli, že je to proto, aby se zabránilo vysychání jídla, a VICE tuto teorii ověřil a potvrdil.
Podle médií, když do pokrmu před vložením do mikrovlnky přidáte kostku ledu, bude rýže mnohem šťavnatější a chutnější, než kdybyste to nedělali.
Podle Latimera trik funguje, protože obsah vody v rýži pomáhá rozpustit část kostky ledu, čímž se rýže uvaří v páře a bude spíše šťavnatá než suchá.