Tento recept na famózní pudinkové kostky se šlehačkou si zamilujete. Dala mi ho babička

Publikováno 9. 3. 2023


– 3 vejce
– 3 lžíce hladké mouky
– 3 lžíce oleje
– 2 lžíce medu nebo cukru moučka
– 2 lžíce kakaa
– vanilkový cukr
– prášek do pečiva ½

Krém
– 700 ml smetany
– 2 Zlaté klasy
– v případě potřeby ztužovač šlehačky
– 100 g čokolády


Poleva
– 100 g hořké čokolády
– Olej
– Trochu smetany

Všechny přísady na těsto smícháme důkladně dohromady. Korpus pečeme 10 minut na 200 stupňů. Nemá být vysoký. Nízký korpus je v pořádku.

Na krém si rozšleháme smetanu. Uvaříme si klasickým způsobem pudink/budeme potřebovat mléko. Smetanu i pudink necháme pořádně vychladit. Pokud to považujete za nutné, přidejte ztužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Pudink smícháme se šlehačkou. Do krémové směsi přimícháme nasekanou čokoládu.

Vysokou vrstvou krému potřete korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a smíchejte ji s kapkou oleje a smetanou. Podle potřeby smetanu přidávejte.

Polevou zalijte krém a nechte pořádně vychladit.

Pro ozdobu můžete použít cokoli. Karamel, oříšky, nebo nadrcené sušenky. Záleží na vás.


Sdílejte tento článek svým přátelům na Facebooku.

Nalezli jste chybu nebo překlep v článku? Napište nám ji na [email protected]