Tento recept na famózní pudinkové kostky se šlehačkou si zamilujete. Dala mi ho babička

Publikováno 9. 3. 2023

– 3 vejce
– 3 lžíce hladké mouky
– 3 lžíce oleje
– 2 lžíce medu nebo cukru moučka
– 2 lžíce kakaa
– vanilkový cukr
– prášek do pečiva ½

Krém
– 700 ml smetany
– 2 Zlaté klasy
– v případě potřeby ztužovač šlehačky
– 100 g čokolády

Poleva
– 100 g hořké čokolády
– Olej
– Trochu smetany

Všechny přísady na těsto smícháme důkladně dohromady. Korpus pečeme 10 minut na 200 stupňů. Nemá být vysoký. Nízký korpus je v pořádku.

Na krém si rozšleháme smetanu. Uvaříme si klasickým způsobem pudink/budeme potřebovat mléko. Smetanu i pudink necháme pořádně vychladit. Pokud to považujete za nutné, přidejte ztužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Pudink smícháme se šlehačkou. Do krémové směsi přimícháme nasekanou čokoládu.

foto: facebook.com
foto: facebook.com

Vysokou vrstvou krému potřete korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a smíchejte ji s kapkou oleje a smetanou. Podle potřeby smetanu přidávejte.

Polevou zalijte krém a nechte pořádně vychladit.

Pro ozdobu můžete použít cokoli. Karamel, oříšky, nebo nadrcené sušenky. Záleží na vás.