Tohle je 11 úžasných důvodů, proč byste měli ihned začít pít okurkovou vodu

Publikováno 30. 1. 2024
Autor:

foto: Instagram

Ukazuje se, že tato slaná šťáva je jako kouzelný elixír. Léčí a je tou nejlepší potravou pro dobré bakterie ve střevech!

… Ale to není všechno! Má tolik výhod, že si ji zamilujete ještě víc!

11 důvodů, proč byste měli začít pít okurkovou šťávu:

1. Snižuje kocovinu – velká dávka okurkové šťávy po nočním pití může pomoci zmírnit kocovinu.

Po noci plného přejídání, když vstanete, vypijte trochu okurkové šťávy! Díky tomu svému tělu dodáte potřebné elektrolyty!

2. Zabíjí plevel – nastříkejte nebo nalijte šťávu přímo na plevel, abyste se ho zbavili


Směs octa a soli porazí nežádoucího nepřítele.

3. Použijte šťávu z okurek podruhé

To je pravda. Šťávu lze znovu použít k marinování jiných pokrmů. Mrkev, vejce, papriku, nebo cokoli máte rádi, vhoďte do zavařovací sklenice a nechte pár dní kvasit.

4. Marináda pomůže uklidnit žaludek – kyselost lze zklidnit neutralizační silou marinádové šťávy.

Perfektní jak při žaludečních problémech, tak při ranních nevolnostech.

5. Jedná se o skvělý energetický nápoj – spolehlivý před i po tréninku.

Díky obsahu elektrolytu zůstanete hydratovaní a obnoví se to, co vypotíte.

Pití tohoto nápoje může zabránit demenci.

6. Svalové křeče – věda prokázala, že okurková šťáva zabraňuje svalovým křečím v těle.

Z nějakého důvodu je oblíbeným nápojem sportovců a trenéři ho mají vždy po ruce.

7. Perfektní na popáleniny – pro zklidnění pokožky spálené sluncem ji omyjte šťávou z okurky.

Ocet v něm pomáhá zklidnit případné puchýře. Naneste marinádu na zvláště bolavá místa.

8. Bolest v krku – výhody soli a octové šťávy jsou účinným lékem na bolest v krku.

Pokud vy nebo vaše děti neradi pijete nakládané okurky, můžete je místo toho kloktat.

9. Porazí pálení žáhy a zažívací potíže – vypijte sklenici okurkové šťávy, abyste vyrovnali pH vašeho žaludku.

Už žádná bolest a nepohodlí!

10. Ocet v zelené šťávě zrychluje váš metabolismus a má obecně nízký obsah kalorií, což z něj činí životaschopnou možnost pro dosažení vašich cílů v oblasti hubnutí.

Jen pozor, aby hladina sodíku nezpůsobovala zadržování vody.

11. Nakládaná šťáva se dá použít k marinování masa, je také perfektním doplňkem k vařeným rybám.

Použijte ji jako noční marinádu na kuře, abyste přidali příjemnou chuť při grilování nebo smažení!

Sdílejte tyto tipy i se svými přáteli!