Tohle je naprosto nejhorší část kuřete, kterou nikdy nejezte. Shlukují se tu bakterie a paraziti!

Publikováno 11. 2. 2024
Autor:

1. Bakterie a parazité v kuřecím mase

Kuřecí maso je všestranné maso a je relativně levné. Někteří lidé upřednostňují prsa spíše než stehna, jiní zase horlivě jedí křidélka. Milovníků vnitřností je také dost, ale neměli bychom sahat po všech částech kuřete.

Jaké části kuřete byste neměli jíst?

Podle nedávné čínské studie se ukázalo, že ne všechny části kuřete jsou ideální pro zdraví lidského těla. Mnoho kuchařů i odborníků spojilo své poznatky a zkušenosti. Díky tomu došly k tomu, že některé části by měly jít ihned do koše.

Odborníci nedoporučují konzumovat plíce, které se u nás příliš často nepoužívají. Ani vysoké teploty z této části kuřete nedokáží odstranit všechny parazity. Ty se mohou při jídle dostat do lidského organizmu a způsobit spoustu problémů. A používat by se neměla ani hlava (ani na vývary), protože se v ní hromadí mnoho škodlivých toxinů, které během svého života zvíře sní.

Konzumace kuřecích plic může vést k malátnosti a nepříjemným symptomům . Ne vždy dojde k reakci, ale přesto je třeba si uvědomit nebezpečí.

Pamatujte na správné návyky

Další částí kuřete, kterou se nedoporučuje jíst, je hlava. Zde se mohou po přefiltrování hromadit škodlivé látky, naštěstí u nás není mnoho oblastí, kde se připravuje tato část kuřete.


Zatímco po snězení jedné či dvou hlav jsme v bezpečí, snězení většího množství z nich může způsobit, že se škodlivé látky z masa dostanou do našeho těla a negativně ovlivní naše zdraví.

Vyplatí se pamatovat i na správné návyky při vaření v kuchyni. Maso by mělo být řádně očištěno a připraveno, aby se zbavilo parazitů a bakterií, které se v něm mohou nacházet.

Nejhorší část kuřete je tzv. zuzík (ocas) – tímto způsobem ptáci vylučují. Bohužel právě zde se shromažďuje většina parazitů. Proto je lepší jej odříznout a jednoduše vyhodit.

Sdílejte tento příspěvek s přáteli!