Tuto polévku vařím jednou týdně! Zdravý a chutný recept z červené řepy

Publikováno 25. 3. 2024
Autor:

Ingredience:

5 kusů červené řepy (300 g), 3 brambory (300 g), 1 červená cibule, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 3 bobkové listy, 3 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru cca 2 cm, 750 ml zeleninového vývaru, 60 ml smetany, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky černého pepře, petržel

Postup:

Do hrnce nalijeme 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce másla, rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, orestujeme, přidáme 3 bobkové listy, prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor, promícháme a minutu opékáme.

Přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou řepu a očištěné a na kostičky nakrájené brambory, promícháme a opékáme asi 1-2 minuty.

Zalijeme 750 ml zeleninového vývaru, promícháme, přikryjeme a vaříme asi 20 minut do změknutí.

Odstraňte bobkové listy. Rozmixujte ponorným mixérem do hladka, přidejte smetanu, mletý kmín, sůl a černý pepř. Vařte další 1-2 minuty a odstavte. Podáváme s bagetou. Dobrou chuť!

Pokud se vám tento recept líbil, sdílejte jej se svými přáteli!