Věděli jste, že si můžete doma vyrobit pravou tureckou zmrzlinu? Za pouhých 5 minut a s minimem ingrediencí. Vyzkoušejte

Publikováno 1. 5. 2024
Autor:

Ingredience potřebné k výrobě zmrzliny:

1 litr plnotučného mléka
140 gramů kukuřičného škrobu
400 gramů kondenzovaného mléka

A pak na ořechovou zmrzlinu:

1 gram vanilinu
100 gramů arašídů
100 gramů rozinek

Další na čokoládovou zmrzlinu:

30 gramů kakaa
50 gramů čokolády

gyümölcs fagylalt
foto: facebook.com

A pro Meggyfagyl:

200 gramů mražených třešní
30 gramů cukru
1 banán

Házi készítésű fagylalt
foto: facebook.com

Nejprve si připravíme zmrzlinový základ

Nejprve zahřejte mléko na 90 stupňů a 100 ml mléka nalijte do samostatné misky. V této míse smíchejte mléko se škrobem, dokud směs nebude hladká a bez hrudek. Poté směs přelijte zpět do hlavního hrnce a přiveďte k varu. Do vroucího mléka přidejte kondenzované mléko a důkladně promíchejte.

Házi készítésű fagylalt
foto: facebook.com

Vytváříme jedinečné příchutě

První náplň připravte tak, že nasekáte arašídy a opláchnete rozinky. V druhém hrnci povařte višně s trochou cukru, dokud se nevytvoří tekutina. Banány nakrájejte na malé kousky a rozmixujte je s višňovou šťávou v mixéru dohladka. Čokoládu nastrouháme na jemném struhadle. Do první třetiny mléčné směsi vmíchejte vanilku, poté přidejte ořechy a rozinky a důkladně promíchejte.

Házi készítésű fagylalt
foto: facebook.com

Připravená směs se jednoduše zmrazí

Ořechovou směs vložte do formy a nechte ji hodinu zmrazit. Do další části mléčné směsi přidejte kakaový prášek, dobře promíchejte, posypte čokoládovými kousky a dejte na hodinu do mrazáku. Poslední část mléčné směsi smíchejte s třešňovým a banánovým pyré, promíchejte a dejte na hodinu zmrazit.