Víte, jak rychle a bezpečně rozmrazit maso na poslední chvíli? Češi objevili trik, který to dokáže

Publikováno 1. 5. 2024

Nejspolehlivější metodou je samozřejmě maso vyjmout a nechat ho pomalu rozmrazit v lednici, což však může trvat až celý den. Proto existují rychlejší metody.

Volba vodní lázně nebo mikrovlnné trouby

Při rozmrazování masa může být lákavé použít horkou vodu, aby se proces urychlil, ale jak upozorňuje Healthline, tomuto postupu byste se měli vyhnout. Horká voda způsobuje, že vnější strana masa se rozmrazuje mnohem rychleji než vnitřní, což může vést k růstu nežádoucích bakterií. Podle webových stránek Newly je lepší připravit vodní lázeň pomocí vody.

Vodu v lázni je vhodné měnit každých 30 minut, zejména pokud rozmrazujete velký kus masa, protože voda může rychle ztrácet teplotu. Tento postup je účinný díky lepší tepelné vodivosti vody ve srovnání se vzduchem. Voda účinněji odvádí teplo z masa, což znamená, že rozmrazování probíhá rychleji než ve vzduchovém prostředí o stejné teplotě. Podle internetových stránek BBCGoodFood je to důvod, proč je tato metoda rozmrazování zaručeně účinná.

Rychlý a snadný způsob rozmrazování kuřete v mikrovlnce

Mikrovlnná trouba je oblíbenou metodou rozmrazování kuřecího masa, protože je rychlá a jednoduchá. Při rozmrazování kuřecího masa v mikrovlnné troubě je však třeba dbát zvýšené opatrnosti, protože příliš dlouhé nebo nedostatečné rozmrazování může mít za následek, že maso nebude bezpečné ke konzumaci. Chcete-li zkontrolovat, zda je kuře zcela rozmražené, udělejte malý řez v nejsilnější části kuřecích prsou nebo stehen.

chefFoto: Pexels


Prstem zkontrolujte, zda je maso měkké a zda v něm nezůstaly krystalky ledu. Pokud cítíte ledové krystalky nebo tvrdé maso, měli byste v rozmrazování ještě chvíli pokračovat.