Víte, proč pokladní otevírá vždy karton s vajíčky? Nekontroluje, zda jsou rozbitá. Mnoho lidí netuší

Všimli jste si, že pokladní vždy otevře balíček vajec. Přemýšlel jsi, proč to dělá. Ukáže se, že stav vajíček vůbec nekontroluje.
Když kupujete vajíčka v supermarketu, určitě jste si všimli, že pokladní vždy kouká na obal. Jediné vysvětlení, které mě napadá, je péče o zboží. Pokladní by totiž měli kontrolovat, jestli náhodou nekupujete rozbitá nebo poškozená vejce. To však není pravda. Mají úplně jiné téma.
Podívejte se na to:
(Otevřete si pokračování článku níže)Proč pokladní otevírá krabici od vajec?
Když kupujeme vajíčka, pokladní vždy otevře karton a podívá se dovnitř. Dělá to proto, aby zjistil, zda daný klient nechce něco ukrást. Krabice od vajec se zdá být dokonalým předmětem, jak do ní něco schovat. dobře ideální pro pašování drobných předmětů. Alespoň si to myslí vedení a nařizují pokladním, aby vždy kontrolovali obaly od vajec.
Ovlivňuje barva skořápky nutriční hodnotu vajec?
Určitě jste si také všimli, že vejce mají skořápky ve dvou barvách: bílé a hnědé/béžové. Mnoho lidí si myslí, že tato barva ovlivňuje nutriční hodnotu vajec. Je rozšířený názor, že vejce s hnědou skořápkou jsou zdravější a přirozenější a bílá vejce jsou spojována s průmyslovým chovem. Tato víra však není pravdivá.
Barva skořápky závisí na genech slepice a barvě jejího peří. Ptáci s bílým peřím budou snášet vejce s bílou skořápkou. Čím tmavší peří, tím tmavší vaječné skořápky. Barvu skořápky určuje pigment protoporfyrin IX. Nejvíce ho produkují kuřata s hnědým peřím a nejméně ta s bílou srstí. Jedním slovem: vše závisí na genech.
Samozřejmě Krmivo, způsob chovu a úroveň stresu mohou také ovlivnit barvu skořápky. Tyto faktory jsou však schopny způsobit pouze mírné zesvětlení nebo ztmavnutí skořápky (nezmění zcela její barvu).