Zázrak. Tato běžná potravina vám pomůže. Poté vám budou vaši úrodu okurek všichni závidět

Publikováno 26. 3. 2024
foto: facebook.com

Okurky jsou velmi oblíbené, ale jejich pěstování může být poněkud obtížné. Pokud však znáte správné triky, můžete sklízet úrodu, o které se vám dříve ani nesnilo.

Další informace naleznete v pokračování tohoto článku.

Při nákupu sazenic musíte nejprve vybrat správnou odrůdu. Ačkoli se to může zdát jednoduché, právě zde můžete udělat velkou chybu, která vám nakonec zkazí radost ze sklizně. Salátové okurky, které jste zvyklí vídat na pultu, nejsou totéž co okurky nakládané. Přesto jejich obaly vypadají stejně.

Správné hnojení, to je to, oč tu běží.

Okurky se liší nejen tím, co je vhodné ke konzumaci nebo zpracování, ale také tím, jak a kdy je třeba je vysévat, a především tím, kdy je třeba je sklízet. Proto si vždy pečlivě přečtěte informace na obalu, abyste se vyhnuli nepříjemným překvapením. Podle internetových stránek Tudasfaja je na trhu tolik odrůd, že není neobvyklé se mezi nimi ztratit.

Pro opravdu bohatou úrodu se vyplatí růst okurek podpořit. K tomu může pomoci obyčejný chléb. Do 20litrové nádoby vložte 2 bochníky starého chleba a zalijte je vodou. Nádobu pevně zakryjte, ideálně ji zatěžkejte a postavte na teplé místo. Chléb v nádobě začne během několika dní kvasit, přesně tento proces využijete při růstu okurek.

foto: facebook.com

Přírodní podpora bez použití chemických látek



Podle webových stránek PlanetNatural nechte chléb kysnout alespoň týden. Vzniklou směs je třeba ředit vodou v poměru 1:3 a každý týden s ní zalévat. Cibuli lze použít také jako přírodní hnojivo. Do hrnce s vroucí vodou přidejte 4-5 cibulových slupek z rostliny a přiveďte k varu. Vychladlou směsí lze postříkat již kvetoucí rostliny pomocí postřikovače.

Foto: Depositphotos

Pokud chcete okurkám dodat potřebné živiny a zajistit, aby byly silné a plné potřebných látek, můžete v rozprašovači smíchat odstředěné mléko s vodou v jednoduchém poměru 1:1. Existují zásady pěstování nejen okurek, ale i borůvek. O těch zase příště.