Mahulena Bočanová se svěřila, jak reaguje na kritiku lidí na její autistickou dceru, kterou by nikdy nevyměnila

Publikováno 14. 4. 2024
foto: instagram.com / koláž: novinkov.cz

Mahulena Bočanová věnuje svou energii kariéře, ale prioritou pro ni zůstává pečlivá péče o svou dceru Márinku. Márinka, která již několik let patří mezi dospělé, se potýká s poruchou autistického spektra, což vyžaduje stálou podporu a pozornost. Bočanová projevuje sou lásku tím, že pro svou dceru dělá vše možné.

V roce 2022 popisovala Mahulena situaci své tehdy dvacetileté dcery pro média jako obdobnou péči, kterou bychom věnovali pětiletému dítěti.

„Márinka je velmi krásná mladá žena a na první pohled byste na ní nepoznali, že má specifické potřeby, dokud s ní nezačnete hovořit. Naštěstí se Márince daří dobře komunikovat s lidmi, má je ráda, nebojí se jich a cizí prostředí ji neruší,“ popsala tehdy svou dceru.

Během koronavirového lockdownu Márinka dosáhla výrazného pokroku, naučila se lépe rozumět věcem, které jí dříve dělaly problém. I když je péče o ni náročná, Mahulena je na svou dceru hrdá a neúnavně se snaží ji podporovat.


Herečka s otevřeností přiznává, že Márinka není dcerou, jakou si původně představovala, ale její láska k ní tím není ovlivněna. „Člověk míní, Pán Bůh mění,“ zmínila Bočanová v roce 2020, dodávajíc, že by svou dceru za nic na světě nevyměnila.

Foto: instagram.com

Mahulena se snaží ostatním ukázat, že život s autistickým dítětem může být plný lásky a radosti. „Jsem otevřená v ukazování, že život s autistou nemusí být jen výzvou, ale může přinášet radost a lásku. Mnoho rodičů podobně situovaných dětí si pochvaluje naše videa a posílají nám krásné zprávy,“ sdělila Mahulena v rozhovoru pro Aha!

Foto: instagram.com

Přestože většina lidí Mahulenu obdivuje a přeje jí i její dceři to nejlepší, někteří ji kritizují za to, že údajně využívá postižení své dcery k získání pozornosti. Na tuto kritiku má herečka jednoznačnou odpověď: „Nesdílím videa s dcerou na Instagramu kvůli získávání sledujících, ale protože chci ukázat, že i přes rozdíly můžeme být šťastní a že to pomáhá mnohým matkám uvidět, že to jde,“ cituje ji server Extra.

Mahulena se chystá nadále intenzivně věnovat péči o svou dceru a sdílet s fanoušky jejich společné zážitky.