Jak udělat dobrý dojem? Tyto tipy by měl znát každý kuchař!

Jak udělat dobrý dojem? Tyto tipy by měl znát každý kuchař!

Publikováno 27. 2. 2024

Koláž novinkov.cz


Každá kuchařka chce udělat dojem na svou návštěvu. Tohle jsou triky, které urychlí vaše vaření a určitě zapůsobí na každého hosta.

Pomocí kráječe na vejce nakrájejte rovnoměrné porce ovoce a zeleniny!
Tato malá kuchyňská pomůcka není určena pouze ke krájení vařených vajec. Zkuste nakrájet jahody, kiwi, houby a další potraviny na rovnoměrnou tloušťku jedním tahem (a bez rizika pořezání prstu).

Naplňte formu na led kávou!
Jste milovníky ledové kávy? Přestaňte ji ředit kostkami ledu s čistou vodou. Namísto toho zmrazte nádobu naplněnou vaší oblíbenou kávovou směsí, abyste si mohli nápoj zchladit, aniž byste narušili jeho chuť.

Upečte rýchly dort v hrnku
Nevíte, co rychle upéct pro návštěvu? Udělejte dort v hrnku! V polévkovém talíři smíchejte mouku, prášek do pečiva, cukr, müsli, přidejte vejce, mléko, olej – vše promíchejte a dejte na 3 minuty do mikrovlnné trouby na plný výkon. Po zacinkání nechte ještě asi 1 minutu stát. Můžeme to pokapat tekutou hotovou čokoládou.

Těsto nejprve srolujeme a pak dáme vychladit
Před pečením těsto zchladíme, aby se uvolnil lepek a tuk se mohl později opět spojit. Nebojte se vyválet těsto na koláč, které je tvrdé jako kámen. Namísto toho těsto promíchejte, vyválejte a před vychlazením na alespoň 30 minut vložte do koláčové formy.

Udržujte banány déle čerstvé
Banány udržíte déle žluté tak, že je rozdělíte na samostatné banány a každý stonek zakryjete plastovou fólií nebo sáčkem. Obal pomáhá udržet přirozeně se vyskytující plyn etylen. Díky tomu budou banány déle zrát.

Horké jídlo podávejte na teplých talířích
Než na něj položíte jídlo, opláchněte talíř v horké vodě nebo můžete talíř či misku vložit na 30 sekund do mikrovlnné trouby. Horké jídlo na horkých talířích navozuje pocit luxusní restaurace. A nic víc, udrží si svou teplotu po delší dobu.

Předehřátí pánve nebudete litovat!
Pro co nejkřupavější zeleninu, rovnoměrnější a rychlejší přípravu a nejlepší propečení masa postupujte podle tohoto triku šéfkuchaře z restaurace: Předehřejte plech, pánev asi na tři minuty, než přidáte ostatní ingredience. Uvidíte, že toho nebudete litovat!