Pokud hledáte dokonalé pohoštění, které vykouzlí úsměv na tváři vašich hostů, máme pro vás recept na domácí perníčky

Publikováno 23. 4. 2024

Ingredience na výrobu domácího perníku:

350 mililitrů kefíru
1 šálek cukru
2 žloutky
1 bílek
1 lžíce medu
3 lžíce rostlinného oleje
1 lžička jedlé sody
1 kilogram hladké mouky

Ingredience potřebné k přípravě polevy:

1 vaječný bílek
3 lžíce cukru

Jednoduché těstoviny s použitím ručního mixéru

Žloutky smíchejte s bílky, medem a cukrem mixérem do důkladné pěny. Poté tuto aromatickou směs pomalu vmíchejte do kefíru spolu s rostlinným olejem. Po důkladném promíchání začněte postupně přidávat mouku, která byla smíchána s jedlou sodou. Výsledkem zpracování bude měkké a pružné těsto.

Cukkinis zsemle

Vyrobte kulatý perník nebo perník ve tvaru srdce

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 1 cm. Pomocí formiček vykrajujte z těsta kolečka a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při teplotě 180 až 190 °C asi 25 minut, nebo dokud nejsou kolečka zlatohnědá a pěkně propečená.


Mézeskalács süti

Během pečení připravte polevu

Do malé misky vložte jeden bílek a přidejte tři lžíce cukru. Šlehejte metličkou nebo elektrickým mixérem, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nebude světlá. Je důležité, aby byl cukr zcela rozpuštěn a směs byla homogenní. Když je poleva hotová, je vhodné ji odložit, dokud nebudou koláčky hotové a vychladlé, a poté je touto sladkou směsí polít nebo potřít.