Největší velikonoční dobrotou je bezpochyby tato nadýchaná velikonoční buchta. Stačí k ní pouhé tři ingredience. Zkuste

Publikováno 26. 3. 2024

Pokrm však jistě překvapí a ozdobí slavnostní stůl a přivítá nejen blížící se jaro, ale i příchod koledníků. Skvělé na celém receptu je, že jeho pečení netrvá déle než hodinu.

Ingredience na přípravu velikonoční buchty:

130 ml mléka 100 g smetanového sýra 100 g másla 8 žloutků 60 g mouky 60 g kukuřičného škrobu 8 bílků 130 g cukru papír na pečení moučkový cukr

Tento dezert je snadný na přípravu, ale chutná úžasně.

Nejprve předehřejte troubu na 160 stupňů. Na sporák postavte pánev, do které dejte mléko, smetanový sýr a máslo. Směs ingrediencí zahřívejte, dokud se nezačnou rozpouštět a nevytvoří homogenní hmotu. Odstavte z ohně a nechte vychladnout.

Sajtos desszert
Sajtos desszert

Do vzniklé hmoty přidejte sypké přísady

Za stálého míchání přidejte žloutky, mouku a kukuřičný škrob. Směs je třeba neustále míchat, aby se nevytvořily hrudky. V samostatné míse ušlehejte bílky do tuha a postupně přidávejte cukr. Pomalu a postupně přidávejte směs bílků do žloutkové a moučné směsi.

Směs dejte na plech a je hotovo.

Směs dejte na plech vyložený pečicím papírem. Připravený plech vložte do většího plechu naplněného vodou. Houska připravená ve vodní lázni se nakonec rozteče na jazyku. Oba plechy vložte do trouby a pečte, dokud nejsou buchty na povrchu zlatohnědé. Před podáváním můžete buchty posypat moučkovým cukrem.



Doporučené k přečtení: